ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαξίμου: Nα ενισχυθεί η κοινωνική ατζέντα των ευρωπαϊκών θεσμών ως απάντηση στον ευρωσκεπτικισμό

Επαφές Τσίπρα στις Βρυξέλλες με τους επικεφαλής των πολιτικών ομάδων της Αριστεράς και των Πρασίνων

Στην ανάγκη να ενισχυθεί η κοινωνική ατζέντα των ευρωπαϊκών θεσμών ως απάντηση στον ευρωσκεπτικισμό επικεντρώθηκαν οι συναντήσεις που είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, το πρωί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με τους επικεφαλής των πολιτικών ομάδων της Αριστεράς και των Πρασίνων.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με την επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ενωμένης Αριστεράς, Γκάμπι Τσίμερ, συζητήθηκε ο ρόλος της Αριστεράς στην προώθηση της ενδυνάμωσης του κοινωνικού κράτους στη μετά Brexit ατζέντα. Όπως σημείωσαν οι εν λόγω πηγές, η Αριστερά έχει σαφή ανάλυση για τις πηγές του ευρωσκεπτικισμού και του συντηρητισμού που άπτεται κυρίως στην αποδυνάμωση του κοινωνικού κράτους στην Ευρώπη, ενώ αντίθετα οι άλλες ομάδες επικεντρώνονται σε πιο τεχνικά ζητήματα.

Σε ό,τι αφορά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με την συμπρόεδρο και την αντιπρόεδρο των Πρασίνων, Ρεμπέκα Χαρμς και Σκα Κέλερ, τονίστηκε επίσης η ανάγκη στενότερης συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων προς αυτήν την κατεύθυνση.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact