ΚΟΣΜΟΣ

Η Microsoft αποζημίωσε χρήστη που του χάλασε ο υπολογιστής -Λόγω αναβάθμισης των Windows

Το ποσό των 10.000 δολαρίων συμφώνησε να καταβάλει η Microsoft σε μία γυναίκα από την Καλιφόρνια των ΗΠΑ, αφού μία αυτόματη ενημέρωση των Windows κατέστησε τον υπολογιστή της άχρηστο.

Η Τέρι Γκόλστεϊν υποστηρίζει ότι ο υπολογιστής της, ο οποίος έτρεχε στο λειτουργικό σύστημα Windows 7 της Microsoft προσπάθησε να κάνει αυτόματη αναβάθμιση στα Windows 10 χωρίς να ζητηθεί πρώτα η έγκρισή της. Όπως εξήγησε η ίδια, η αναβάθμιση είχε ως αποτέλεσμα να κάνει το μηχάνημά της ασταθές, στο οποίο βασίζεται για τη διαχείριση της επιχείρησή της.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, εκπρόσωπος της Microsoft δήλωσε ότι η εταιρεία προτίμησε να καταφύγει σε εκτός δικαστηρίων συμβιβασμό προκειμένου να γλιτώσει τα δικαστικά έξοδα.

Από τον Ιούλιο του 2015, οπότε και έγιναν διαθέσιμα τα Windows 10, η Microsoft προσπαθεί να προωθήσει, με αρκετά πιεστικό τρόπο, την τελευταία έκδοση του λειτουργικού της συστήματος, το οποίο είναι διαθέσιμο δωρεάν για υπολογιστές που τρέχουν στα Windows 7 και 8.

«Δεν είχα ακούσει ποτέ για τα Windows 10», δήλωσε η Γκόλντστεϊν. «Κανείς δεν με είχε ρωτήσει εάν ήθελα να κάνω την αναβάθμιση».

Αφού προσπάθησε να διορθώσει το πρόβλημα καλώντας στην εξυπηρέτηση πελατών της Microsoft, η Γκόλντστεϊν κατέθεσε μήνυση εναντίον της εταιρείας, ζητώντας έναν καινούριο υπολογιστή και αποζημίωση για τις ζημίες που υπέστη η επιχείρησή της εξαιτίας του περιστατικού.

Η συγκεκριμένη υπόθεση είναι απλά μία από τη μακρά λίστα παραπόνων που έχουν κάνει χρήστες, μετά τη διάθεση των Windows 10. Τον Μάρτιο, πληθώρα χρηστών είχαν αρχίσει να εκφράζουν τα παράπονά τους σχετικά με την αυτόματη έναρξη της εγκατάστασης των Windows 10 στα συστήματα τους, χωρίς να τους έχει ζητηθεί πρώτα η άδειά.

Η «αυθαίρετη» αυτή αναβάθμιση έχει εξοργίσει πολλούς χρήστες, ωστόσο έχει ενισχύσει παράλληλα την προώθηση των Windows 10, καθώς μέχρι το τέλος του Μαρτίου οι χρήστες που είχαν εγκαταστήσει το συγκεκριμένο λειτουργικό είχαν ξεπεράσει τους 270 εκατομμύρια, δηλαδή το 17,43% της αγοράς.

Η αναβάθμιση θα συνεχίσει να είναι διαθέσιμη δωρεάν έως και τις 29 Ιουλίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact