ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωράκης: Όταν ένα κράτος δεν τηρεί τις συμφωνίες του είναι κράτος- παρωδία

«Η κυβέρνηση διαλύει και τα λιγοστά ψήγματα αξιοπιστίας απέναντι στους επενδυτές»

«Πρέπει να δείξουμε ένα υπεύθυνο, αξιόπιστο πρόσωπο και να αφήσουμε στο παρελθόν τις κουτοπονηριές», τόνισε κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με τους χειρισμούς της στο θέμα της κύρωσης της συμφωνίας με την Cosco, «διαλύει και τα λιγοστά ψήγματα αξιοπιστίας απέναντι στους πιθανούς ξένους επενδυτές».

«Ο υπουργός κατέθεσε ένα νομοσχέδιο με το οποίο επιχείρησε να αναιρέσει τα συμφωνηθέντα με τους Κινέζους και ενώ αναμένεται η επίσκεψη Τσίπρα στο Πεκίνο» είπε ο κ. Θεοδωράκης και προσέθεσε ότι όταν «αποδεικνύεται ότι οι Κινέζοι ξέρουν ελληνικά ή μάλλον “ΣΥΡΙΖΑΝΕΛιστικα” -όπως τα χαρακτήρισε- και τους καταγγέλλουν, τι κάνει η κυβέρνηση; Το μεν Μαξίμου αφήνει να εννοηθεί ότι φταίει ο υπουργός. Ο δε Δρίτσας απαντά ότι το νομοσχέδιο το επεξεργάσθηκε η γραμματεία της κυβέρνησης. Εδώ θα πρέπει να δοθεί απάντηση: Είναι το υπουργείο ή είναι το Μαξίμου;».

«Είναι σαφές ότι υποσχεθήκατε στα μουλωχτά στους εργαζόμενους, διά μέσου του κ. Δρίτσα, ότι άλλο τι λέμε στους Κινέζους και άλλο τι θα κάνουμε», είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Συνεχίζοντας υποστήριξε ότι υπήρξε τουλάχιστον δυο ετών καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της συμφωνίας με κόστος για την οικονομία. Ο κ. Θεοδωράκης επικαλέστηκε εκτιμήσεις της Εθνικής Τράπεζας, ότι η ανάπτυξη του λιμανιού του Πειραιά μπορεί να φέρει 5.1 δισ. ευρώ το χρόνο στην οικονομία, και μελέτες σύμφωνα με τις οποίες η επένδυση της Cosco μπορεί να δώσει έως 31.000 θέσεις εργασίας την περίοδο 2016-2025.

«Ένα κυρίαρχο κράτος πρέπει να διαπραγματεύεται σκληρά για να κερδίζουν περισσότερα οι πολίτες του. Όταν όμως συμφωνεί, πρέπει να τηρεί τις συμφωνίες του. Αλλιώς είναι ένα κράτος – παρωδία. Και με ένα κράτος-παρωδία κανένας δεν θέλει να έχει σχέσεις» κατέληξε ο κ. Θεοδωράκης.

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact