ΕΛΛΑΔΑ

Στο ΣτΕ ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος για την ίδρυση φαρμακείων

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος κατά της υπουργικής απόφασης με την οποία καθορίζονται οι προϋποθέσεις ίδρυσης φαρμακείου και ρυθμίζονται θέματα του επαγγέλματος του φαρμακοποιού.

Κατ΄ αρχάς, ο ΠΦΣ αναφέρει ότι η επίμαχη απόφαση προκαλεί σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία και ότι παραβιάζονται οι συνταγματικές αρχές της προστασίας της υγείας των πολιτών και της προστατευόμενης εμπιστοσύνης, όπως παραβιάζεται και το άρθρο 43 του Συντάγματος, καθώς για παρόμοια θέματα όπως είναι αυτό των φαρμακείων απαιτείται η έκδοση Προεδρικού Διατάγματος και όχι υπουργικής απόφασης όπως έγινε στην προκειμένη απόφαση.

Ακόμη, ο Σύλλογος αναφέρει ότι η ίδρυση και εκμετάλλευση φαρμακείων από «επιχειρηματίες- ιδιώτες τα μετατρέπει αναπόφευκτα από φορείς παροχής κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών σε αυτόνομες επιχειρηματικές μονάδες, οι οποίες εντάσσονται στο ανταγωνιστικό πλαίσιο της ελεύθερης αγοράς και λειτουργούν με αποκλειστικό σκοπό το κέρδος και γνώμονα το προσωπικό οικονομικό όφελος του ιδιοκτήτη, δεδομένου μάλιστα ότι ο μη φαρμακοποιός- επιχειρηματίας δεν είναι νομικά, ηθικά και επιστημονικά ταγμένος στον στόχο της εξυπηρέτησης της δημόσιας υγείας, ούτε υπόκειται σε δεοντολογικούς κανόνες που διέπουν, κατά τρόπο δεσμευτικό τους φαρμακοποιούς».

Τέλος, ο Σύλλογος υποστηρίζει ότι η εν λόγω υπουργική απόφαση παραβιάζει τη συνθήκη για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τον Χάρτη των θεμελιωδών δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως επίσης είναι αντίθετο στη νομολογία του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΣτΕ.

 

  

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact