ΕΛΛΑΔΑ

Συγκλονίζουν οι νέες αποκαλύψεις για τα βασανιστήρια που έκαναν στον Γιακουμάκη -Τον κρεμάσουν από το παράθυρο

Να διαλευκάνει την υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο προσπαθεί τους τελευταίους μήνες η Ελληνική Δικαιοσύνη.

Πρώην διοικητικοί της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων παραπέμπονται σε δίκη, επειδή δεν αντιμετώπισαν, όπως όφειλαν, τα αλλεπάλληλα περιστατικά bullying που υπέστη ο άτυχος B. Γιακουμάκης από συμφοιτητές του, παρά το γεγονός ότι ήταν ενήμεροι.

Τα νέα στοιχεία που… είδαν το φως της δημοσιότητας αφορούν τα βασανιστήρια που έκανε η “κρητική παρέα” στον άτυχο Γιακουμάκη, τα οποία περιλάμβαναν από από σπρωξίματα και ξύλο μέχρι κρέμασμα από το παράθυρο και κλείδωμα στην ντουλάπα πετώντας του κέρματα…

Πρώην διοικητικά στελέχη της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων και της εστίας της θα βρεθούν σύντομα στο εδώλιο του κατηγορουμένου, ώστε να αντιμετωπίσουν πλημμεληματικές κατηγορίες για την ανεπίτρεπτη αδράνεια έως αδιαφορία που επέδειξαν στην υποχρέωσή τους να αποβάλουν οριστικά την περίφημη “ομάδα των Κρητικών” όπως χαρακτηρίζεται στο σχετικό βούλευμα- που είχε κάνει τη ζωή του αδικοχαμένου Βαγγέλη, κόλαση

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους της Κυριακής, η απόρριψη -την περασμένη εβδομάδα- από τον Άρειο Πάγο της αίτησης για αναίρεση που επιχειρούσε να ανατρέψει την παραπομπή του τ. αντιπροέδρου της Βουλής, Χρήστου Μαρκογιαννάκη άναψε στην πράξη το “πράσινο φως” για να προχωρήσει ο προσδιορισμός της δίκης για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση, που βαραίνει τα τ. διευθυντικά στελέχη της σχολής, καθώς η παραπομπή τους σε δίκη είναι πλέον αμετάκλητη, επειδή δεν αντιμετώπισαν, ως όφειλαν, τα περιστατικά bullying.

Μαζί τους θα βρεθεί κατηγορούμενος για ηθική αυτουργία στην παράβαση καθήκοντος, αλλά για ένα πολύ μικρότερο τελικά σκέλος της υπόθεσης, ο πρώην βουλευτής, που κατηγορείται για το ενδιαφέρον που επέδειξε τηλεφωνικά για να τιμωρηθεί επιεικέστερα ένας από τους Κρητικούς, που δεν συμμετείχε στα περιστατικά bullying, αλλά σε φθορές αντικειμένων της σχολής (έγραψε το όνομά του και το όνομα του χωριού του στον τοίχο και σε παγκάκι).

Όπως αναφέρει το Έθνος της Κυριακής, ανάμεσα στα περιστατικά ενδοσχολικής βίας που έγιναν το α’ εξάμηνο του 2014 κατά του Γιακουμάκη, περιγράφονται στα δικαστικά βουλεύματα επικίνδυνες σωματικές βλάβες, άσκηση ψυχολογικής βίας και εκφοβισμού ως εξής:

• Σχεδόν καθημερινά, επί ένα δίμηνο, τον έσπρωχναν αιφνιδιαστικά ενώ κινούνταν στους χώρους της εστίας, τον χτυπούσαν καταφρονητικά με σφαλιάρες στον σβέρκο ερχόμενοι κρυφά από πίσω του, του έκλειναν το νερό του μπάνιου την ώρα που το χρησιμοποιούσε.

• Στις αρχές του 2014 του επιτέθηκαν και τον κρέμασαν με τη βία για αρκετή ώρα από το παράθυρο του β’ ορόφου της εστίας, προκαλώντας του σωματική βλάβη με τρόπο και μέσο που μπορούσε να θέσει σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή του.

• Άλλη μέρα, ανήλικος Κρητικός τού επιτέθηκε και με κλωτσιές τον κατέβασε από τον β’ όροφο στον α’, συνεχίζοντας να τον κλωτσά με βία σε όλο το σώμα, στην κοιλιά, στο κεφάλι, στον λαιμό, ακόμα και όταν είχε πέσει από τις σκάλες και βρισκόταν στο έδαφος, και θα μπορούσε να προκληθεί βαριά σωματική βλάβη και κίνδυνος για τη ζωή του.

• Το ίδιο περίπου διάστημα οι Κρητικοί τον κλείδωσαν με τη βία για πολλή ώρα σε μια ντουλάπα και τον εξανάγκασαν να τραγουδά κάθε φορά που του πετούσαν κέρματα μέχρι να αποφασίσουν να τον απελευθερώσουν.

• Σε άλλη φάση τον ξύρισαν με τη βία όλοι μαζί χλευάζοντάς τον προς εξευτελισμό του, ενώ στο ίδιο αυτό διάστημα ο Βαγγέλης εμφανιζόταν στη σχολή με μώλωπες στα αυτιά και τη μύτη από τους καθημερινούς ξυλοδαρμούς που υφίστατο από τους συντοπίτες του.

• Κάποια μέρα που εκείνος έλειπε στην Κρήτη, έκαναν πολύ μεγάλη φασαρία και ο φύλακας διαπίστωσε ότι είχαν μισοδιαλύσει το κρεβάτι του.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact