ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η συμφωνία για το λιμάνι του Πειραιά είναι το κεφάλι του Δράκου της ελληνο-κινεζικής συνεργασίας»

Ιδιαίτερη ικανοποίηση για τα αποτελέσματα της επίσκεψης στο Πεκίνο εξέφρασαν κινεζικές διπλωματικές πηγές

Ιδιαίτερη ικανοποίηση για τα αποτελέσματα της επίσκεψης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Πεκίνο εξέφρασαν κινεζικές διπλωματικές πηγές, σύμφωνα με κυβερνητικές κύκλους.

«Η συμφωνία για το λιμάνι του Πειραιά είναι το κεφάλι του Δράκου της ελληνο-κινεζικής συνεργασίας» τονίζουν οι ίδιες πηγές , εκτιμώντας ότι «θα οδηγήσει σε μια ευρύτερη συνεργασία σε διάφορους τομείς και θα καταστήσει την Ελλάδα σημαντικό σταθμό της στρατηγικής του Πεκίνου “μια ζώνη, ένας δρόμος” και θα ωθήσει σε νέα ύψη τις σινο-ελληνικές σχέσεις».

Οι ίδιες πηγές σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Κινέζο ομόλογό του, σημείωναν με έμφαση ότι «η Κίνα θεωρεί πλέον την Ελλάδα στρατηγικό της εταίρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ελπίζει να δει την Αθήνα να αποτελεί το “κεφάλι του δράκου” και στο πλαίσιο της συνεργασίας Κίνας-ΕΕ».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αναφορά στο «κεφάλι του Δράκου» σχετίζεται με μια κινεζική παροιμία που λέει ότι για να κινηθεί ο Δράκος πρέπει πρώτα να κινηθεί το κεφάλι του.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact