ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποστόλου: Απόπειρα σφετερισμού του ονόματος «ελληνικό γιαούρτι» από την Τσεχία

«Δεν μπορούν να επιβληθούν φόροι με τη λογική των οικοπέδων σε αγροτικές εκτάσεις»

Δεν μπορούν να επιβληθούν φόροι με τη λογική των οικοπέδων σε αγροτικές εκτάσεις, δήλωσε, αναφερόμενος στον ΕΝΦΙΑ, ο υπουργός Αγροτικής ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου. Ο υπουργός -ο οποίος έχει ξεκινήσει διάλογο με τους αγρότες για την εξεύρεση λύσεων σε χρόνια προβλήματά τους και ο οποίος αύριο θα βρίσκεται στη Λάρισα- μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, τονίζοντας ότι οι συναντήσεις είναι μαραθώνιες και ότι γίνεται ενημέρωση και για το ΕΣΠΑ, το πακέτο Γιούνκερ και τις ευκαιρίες που υπάρχουν.

Αναφερόμενος στο θέμα του ΕΝΦΙΑ για τα αγροτεμάχια, είπε πως δεν μπορούν να επιβληθούν φόροι με τη λογική των οικοπέδων σε αγροτικές εκτάσεις. Σημείωσε ότι αναζητούνται τρόποι για ελάφρυνση συνταξιούχων του ΟΓΑ και αδύναμων ομάδων στον αγροτικό πληθυσμό.

Για τη διεκδίκηση από την Τσεχία του ονόματος «ελληνικό» ή «ελληνικού τύπου» στο γιαούρτι, τόνισε πως πρόκειται για απόπειρα σφετερισμού που παραβιάζει την αρχή της μη παραπλάνησης για τα τρόφιμα και θέματα εμπορικής εκμετάλλευσης. Είναι θετικό ότι ελληνικά προϊόντα έχουν αποκτήσει θετική φήμη, είπε χαρακτηριστικά, αλλά προσέθεσε ότι έχει διαμηνυθεί και στην τσεχική πλευρά ότι δεν θα γίνει αποδεκτή μια τέτοια ενέργεια και, εάν χρειαστεί, η χώρα θα προσφύγει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Όσον αφορά τη φέτα, σημείωσε ότι πλέον το ζητούμενο είναι μετά την μεταβατική περίοδο να προχωρήσουμε στην απόλυτη προστασία της κάτι που είναι εφικτό, αν και κράτησε επιφυλάξεις για τον Καναδά καθώς, όπως είπε, η συμφωνία που υπέγραψαν το 2014 οι Μπαρόζο-Σαμαράς είναι δύσκολο να ανατραπεί.

Για το τσίπουρο και τις πιέσεις για αύξηση της φορολογίας τόνισε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να φορολογείται όπως το ούζο, σημειώνοντας πως πρέπει να έχουν την ίδια αντιμετώπιση.

Τόνισε ότι για τους διήμερους (μικροί αποσταγματοποιοί) προτείνεται να έχουν 100-120 λίτρα για προσωπική χρήση και για την υπόλοιπη παραγωγή να έχουν ΕΦΚ 50% όπως του ούζου με την έκδοση φορολογικών στοιχείων.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact