ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχοινάς: Ο «ψεκασμός» των προβλημάτων μας με χρήμα δεν θα δώσει λύσεις

«Επείγον να αποκατασταθεί η επιχειρηματική εμπιστοσύνη και η επενδυτική ασφάλεια»

«Στην Ελλάδα είναι πιο επείγον από ποτέ να αποκατασταθεί το κλίμα επιχειρηματικής εμπιστοσύνης και επενδυτικής ασφάλειας» δηλώνει στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Τα Νέα, την Πέμπτη, ο εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, αναφερόμενος στις δυνατότητες που δίνει το σχέδιο Γιούνκερ στη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω των τραπεζών.

Ο κ. Σχοινάς διαπιστώνει ότι ήδη τα πρώτα επενδυτικά σχέδια έχουν υπογραφεί και θα ενισχύσουν περίπου 380 ελληνικές ΜΜΕ, επισημαίνοντας ωστόσο ότι υπάρχει ακόμη δρόμος μπροστά μας.

«Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις, ούτε ο “ψεκασμός” των προβλημάτων μας με χρήμα θα δώσει λύσεις. Χρειαζόμαστε μεταρρυθμίσεις, σάρωμα της γραφειοκρατίας και απλοποίηση των διαδικασιών» υπογραμμίζει.

Σχετικά με την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ, τονίζει ότι η Κομισιόν είναι έτοιμη να αρχίσει άμεσα τις διαπραγματεύσεις για τους όρους της αποχώρησής της και αναφέρει ότι η ενότητα των 27 μελών είναι δεδομένη.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact