ΕΛΛΑΔΑ

Επιταγή 240.000 ευρώ της Κομισιόν στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για τη στέγαση ασυνόδευτων ανηλίκων

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα, στο πλαίσιο της δράσης “EUStaff4Refugees”, η παράδοση προς τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό χρηματικής επιταγής ύψους 240.000 ευρώ.

Η επιταγή παραδόθηκε στον Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, κ. Αντώνη Αυγερινό, από τον Επικεφαλής Εκπρόσωπο Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Μαργαρίτη Σχοινά.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης στη Νίκαια της Γαλλίας.

Το ποσό που συγκεντρώθηκε θα διατεθεί για την οικονομική υποστήριξη των δράσεων που υλοποιεί ο Ε.Ε.Σ. για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, με ιδιαίτερη έμφαση στην πολύ ευάλωτη ομάδα των ασυνόδευτων ανηλίκων. Συγκεκριμένα, το ποσό αυτό θα αξιοποιηθεί για τη δημιουργία δομής φιλοξενίας ανηλίκων σε περιοχή που θα επιλεγεί σε συνεργασία με τις αρμόδιες κρατικές αρχές.

Η δράση “EUstaff4Refugees”  ξεκίνησε τον περασμένο Απρίλιο, μετά από πρωτοβουλία του προσωπικού της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα ως ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στην Ελλάδα.

Πολύ γρήγορα, η πρωτοβουλία έλαβε πανευρωπαϊκό χαρακτήρα με την έμπρακτη στήριξη των εργαζομένων των θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, Ελεγκτικό Συνέδριο, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Ευρωπαϊκό Επενδυτικό Ταμείο) στις Βρυξέλλες, στο Στρασβούργο, στο Λουξεμβούργο και σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, οι οποίοι συνέλεξαν αγαθά χρήσιμα για τους πρόσφυγες και χρήματα.

Στην δράση συμμετείχαν επίσης η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης (EEAS), το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης (CEDEFOP), καθώς και η Ελληνική Πρεσβεία στις Βρυξέλλες και το Λουξεμβούργο. Η υλοποίησή της είχε την αμέριστη στήριξη της Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Kristalina Georgieva, της Αντιπροέδρου της ΕΕ και Ύπατης Εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας κ. F. Mogherini, του Επιτρόπου Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου και του Επιτρόπου για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και Διαχείριση Κρίσεων κ. Χρήστου Στυλιανίδη.  Στην Αθήνα, η δράση τέθηκε υπό την Αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.

Συγκεντρώθηκαν συνολικά 11 τόνοι ειδών πρώτης ανάγκης, οι οποίοι, έπειτα από υπόδειξη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, παραδόθηκαν σε δύο προσφυγικούς καταυλισμούς (Σκαραμαγκά και Διαβατών) ενώ συγκεντρώθηκαν συνολικά 240.000 ευρώ για τον ειδικό λογαριασμό υπέρ προσφύγων που έχει δημιουργήσει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact