ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπαλάφας: Κορυφαία επιλογή στη νεότερη πολιτική ιστορία ο εκλογικός νόμος

Επίθεση στη ΝΔ από τον υφυπουργό Εσωτερικών

Κορυφαία επιλογή στη νεότερη πολιτική ιστορία χαρακτήρισε το σχέδιο νόμου για την απλή αναλογική μιλώντας στη Βουλή ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μπαλάφας.

“Αν γίνει αποδεκτή η επιλογή μας για απλή αναλογική και των 300 εδρών και η κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών, σε συνδυασμό με την συνταγματική μεταρρύθμιση, θα έχουμε τη δυνατότητα ευρύτερων συναινέσεων. Για πρώτη φορά δίνεται η δυνατότητα στην Αριστερά και την ευρύτερη προοδευτική παράταξη να εφαρμοσθεί η απλή αναλογική. Αυτό, μαζί με το δικαίωμα ψήφου από τα 17 χρόνια, που συγκεντρώνει τη μεγαλύτερη συναίνεση συνιστούν, κατά την άποψή μας, τεράστια πρόοδο”, υπογράμμισε ο υφυπουργός Εσωτερικών.

Απευθυνόμενος κυρίως προς το ΚΚΕ αναφέρθηκε στο όριο του 3%, για την είσοδο ενός κόμματος στη Βουλή και σημείωσε ότι απολύτως απλή αναλογική μπορεί να εφαρμοστεί μόνο στην περίπτωση που η Ελλάδα γίνει μια περιφέρεια.

Συνεχίζοντας ο Γιάννης Μπαλάφας, κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία, ότι είναι αντίθετη με την αναλογική εκπροσώπηση, αισθάνεται φόβο μπροστά στη διεύρυνση της πολιτικής συμμετοχής και επισείει τον μπαμπούλα της ακυβερνησίας.

Αναφερόμενος ειδικότερα στο Ποτάμι είπε ότι “δείχνει να πνίγεται στις αντιφάσεις του και να καταλήγει ουραγός της Νέας Δημοκρατίας”.

Απευθυνόμενος τέλος στους βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, είπε ότι πριν από ένα χρόνο κατέθεσαν πρόταση νόμου “σχεδόν ίδια με αυτή που καταθέτουμε”, όπως είπε, αλλά τώρα δεν την ψηφίζουν.

“Η απλή αναλογική ήρθε πρώτη φορά και δεν πρέπει να την κλωτσάτε”, κατέληξε ο υφυπουργός Εσωτερικών.

Παρεμβαίνοντας εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ο Ανδρέας Λοβέρδος, ανέφερε πως κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με την επικεφαλής του κόμματος Φώφη Γενηματά, η κ. Γενηματά είχε διευκρινίσει ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν πρόκειται να ψηφίσει εκλογικό νόμο σε δόσεις.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact