ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Παρατείνεται για ένα εξάμηνο η κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Οι Γάλλοι βουλευτές ενέκριναν σήμερα την προέκταση εφαρμογής της κατάστασης έκτακτης ανάγκης για ένα ακόμη εξάμηνο, στον τραγικό απόηχο της αιματηρής τρομοκρατικής επίθεσης που έγινε στη Νίκαια την προηγούμενη εβδομάδα.

Πρόκειται για την τρίτη τρομοκρατική επίθεση που έγινε στη Γαλλία, μέσα σε διάστημα 18 μηνών, με το Ισλαμικό Κράτος ν’ αναλαμβάνει την ευθύνη.

Η χρονική επέκταση εφαρμογής των διευρυμένων εξουσιών της αστυνομίας για την πραγματοποίηση ερευνών και συλλήψεων ψηφίστηκε με 489 ψήφους υπέρ και 26 κατά, σήμερα τα ξημερώματα στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση, την Κάτω Βουλή του κοινοβουλίου.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς που δέχεται κριτική από την αντιπολίτευση για τις αιματηρές επιθέσεις, ενώ αποδοκιμάστηκε από τον κόσμο σε τελετή μνήμης για τα θύματα της επίθεσης στη Νίκαια, τη Δευτέρα, δήλωσε: «Πρέπει να παραμείνουμε ενωμένοι και συγκεντρωμένοι, καθώς πρέπει να είμαστε δυνατοί στην αντιμετώπιση αυτής της απειλής».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact