ΚΟΣΜΟΣ

Πολιτική απόφαση μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας για τον TurkStream

Σε μία πολιτική απόφαση, για να συνεχιστούν οι εργασίες στο πρότζεκτ του αγωγού φυσικού αερίου TurkStream και για τη μονάδα πυρηνικής ενέργειας Akkuyu στην Τουρκία, κατέληξαν Μόσχα και Αγκυρα.

Στη συνάντηση ανάμεσα στον Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Ταγίπ Ερντογάν, στις 9 Αυγούστου στην Αγία Πετρούπολη, αναμένεται να δοθεί η «τελική ώθηση» για τον TurkStream, όπως δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Οικονομίας, Νιχάτ Ζεϊμπέκτσι, ο οποίος βρέθηκε στη Μόσχα.

Οι δύο πλευρές κάθισαν ξανά σήμερα, Τρίτη, στο τραπέζι, για την επανέναρξη του πρότζεκτ για τον αγωγό φυσικού αερίου, από τη Ρωσία στην Τουρκία. Οι δύο χώρες είχαν εκφράσει την επιθυμία να αποκατασταθούν οι σχέσεις τους, στο εμπόριο και την οικονομία, έπειτα από την ένταση που είχε προκληθεί εξαιτίας της κατάρριψης του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους από την Τουρκία, τον περασμένο Νοέμβριο.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact