ΚΟΣΜΟΣ

Η Αυστρία ζητά τη διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία -Βολές κατά Μέρκελ

Κριτική στη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ για την πρόθεσή της να εμμείνει στη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας για το προσφυγικό, ασκεί σε σημερινή συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα “Έστεραιχ” ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς.

Ο αυστριακός ΥΠΕΞ επαναλαμβάνει ταυτόχρονα τη θέση του για διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία και για την προβολή “βέτο” στο άνοιγμα νέων κεφαλαίων.
«Θεωρώ προβληματικό εάν κάποιος, λόγω αυτής της συμφωνίας για το άσυλο, θα παρέβλεπε παραβιάσεις θεμελιωδών αξιών, που συμβαίνουν στην Τουρκία», τονίζει ο Σεμπάστιαν Κουρτς, συμπληρώνοντας ότι «ως ΕΕ δεν μπορούμε και δεν επιτρέπεται να αναθέτουμε αυτά τα ζητήματα στην Τουρκία και να εκτιθέμεθα περαιτέρω σε εκβιασμό, αλλά χρειαζόμαστε μία δική μας πολιτική της ΕΕ στο προσφυγικό, και πρέπει να προστατεύουμε μόνοι μας τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ».
Ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών, επισημαίνοντας πως ο ίδιος είχε προειδοποιήσει σχετικά ήδη πριν τη σύναψή της, εκτιμά πως η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό θα αποτύχει, καθώς, όπως σημειώνει, υπήρχαν τρεις προϋποθέσεις για να σταματήσει η Τουρκία το προσφυγικό ρεύμα: η απελευθέρωση της βίζας, η επιτάχυνση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων και η οικονομική βοήθεια.

Διευκρινίζει δε πως δεν υποστηρίζει να υπάρξει παραχώρηση απέναντι στην Τουρκία στις προϋποθέσεις για την απελευθέρωση της βίζας ή στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις, ενώ, όπως παρατηρεί, η Τουρκία έχει ήδη διαμηνύσει πως δεν επιθυμεί να εκπληρώσει τους όρους και άρα η συμφωνία για το προσφυγικό δεν μπορεί να “κρατήσει”.

Στη ίδια συνέντευξη, ο Σεμπάστιαν Κουρτς τονίζει πως υποστηρίζει τη άποψη του Αυστριακού ομοσπονδιακού καγκελάριου Κρίστιαν Κερν, ότι μία ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ θα ήταν ουτοπική, και επισημαίνει πως η Τουρκία έχει απομακρυνθεί τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο από τις αξίες της ΕΕ και πως μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα υπήρξαν μαζικές συλλήψεις και απειλές εναντίον πολιτικών αντιφρονούντων, κάτι που είναι ασύμβατο με τις θεμελιώδεις αξίες της ΕΕ, η οποία δεν επιτρέπεται να είναι υποχωρητική σε θέματα αρχής.
Απευθυνόμενος στους Τούρκους που ζουν στην Αυστρία, ο υπουργός Εξωτερικών προειδοποιεί πως δεν θα επιτραπεί ένα κυνήγι μαγισσών στη χώρα, πως ο ίδιος αναμένει από τον καθένα που ζει στην Αυστρία ότι δεν θα μεταφέρει εκεί εξωτερικές διενέξεις, και καλεί επειγόντως σε αυτοσυγκράτηση, ενώ ως λόγο των ανησυχιών του ο ίδιος αναφέρει το γεγονός ότι σε εφημερίδες προσκείμενες στον Ερντογάν δημοσιεύτηκαν λίστες με φερόμενους οπαδούς του Γκιουλέν στη Βιέννη.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact