ΚΟΣΜΟΣ

Πολωνός ΥΠΕΞ: Οι Βρυξέλλες αύξησαν τα προβλήματα στο προσφυγικό

Ο πολωνός υπουργός Εξωτερικών Βίτολντ Βατσικόφσκι επέκρινε τους χειρισμούς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη μεταναστευτική κρίση πέρυσι, λέγοντας πως οι Βρυξέλλες αύξησαν τα προβλήματα αντί να προσφέρουν πραγματικές λύσεις.

Η ΕΕ έλαβε “βιαστικά, ανεύθυνα και όχι πλήρως επεξεργασμένα μέτρα” ως απάντηση στη συρροή προσφύγων από το Ιράκ, τη Συρία και άλλες περιοχές όπου μαίνονται πόλεμοι, δήλωσε ο Βατσικόφσκι σε συνέντευξη Τύπου με τον γερμανό και τον γάλλο ομόλογό του.

Την Κυριακή (χθες) η Γερμανία, η Πολωνία και η Γαλλία συμφώνησαν να γεφυρώσουν τις διαφορές τους σε θέματα όπως η μετανάστευση και να ενισχύσουν την υποστήριξη στην ΕΕ, αναβιώνοντας το Τρίγωνο της Βαϊμάρης, μια τριμερή ομάδα που ιδρύθηκε μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.

Ο Βατσικόφσκι επέκρινε επίσης τις άλλες χώρες της ΕΕ επειδή δεν ενήργησαν ώστε να προστατεύσουν τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ και είπε πως η πρακτική είχε γίνει ανεκτή για χρόνια.

“Ανακαλύπτουμε τώρα με έκπληξη πως υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά στην ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική”, είπε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact