ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λεβέντης: Αν στηρίξω Τσίπρα, μην ψηφίσετε Ένωση Κεντρώων

«Συναντιέμαι με τον πρωθυπουργό προκειμένου να φέρω νέα ήθη στην πολική ζωή»

Το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Αλέξη Τσίπρα απέρριψε κατηγορηματικά ο Βασίλης Λεβέντης, μιλώντας στο «Έψιλον».

«Δεν μπορεί ο Τσίπρας να ικανοποιήσει τα αιτήματα που θα βάλω», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, αναφέροντας για παράδειγμα ότι ζητά τη μείωση των βουλευτών σε 200, την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, την επιβολή πλαφόν στις αμοιβές από το Δημόσιο κ.α.

Ερωτώμενος αν θα μπορούσε να στηρίξει την κυβέρνηση, δίχως να συμμετάσχει ο ίδιος σε αυτήν, ο κ. Λεβέντης είπε πως είναι «μηδέν το ενδεχόμενο» αυτό. Μάλιστα, όπως είπε, αν ο Τσίπρας του προτείνει κάτι τέτοιο, «θα χαθεί και η φιλική σχέση που έχουμε».

«Για να στηρίξω κυβέρνηση, θέλω εθνικό σχέδιο», είπε και απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους του κόμματος τόνισε: «Αν στηρίξω Τσίπρα, μην ψηφίσετε Ένωση Κεντρώων».

Όπως είπε, μάλιστα, τις θέσεις του αυτές γνώριζε και ο κ. Καλλιάνος, ο οποίος αποχώρησε από την Ένωση Κεντρώων, επικαλούμενος τη διαφωνία του με την προσέγγιση προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Λεβέντης, αναφερόμενος στις πρωινές δηλώσεις του κ. Καλλιάνου σχετικά με ανακοίνωση εναντίον του Τρύφωνα Αλεξιάδη και την κόντρα που ακολούθησε, είπε πως ο κ. Καλλιάνος «έβγαλε μονός του κριτική εναντίον του κ. Αλεξιάδη». Αντίθετα, όπως εξήγησε, ήθελαν να βγάλουν μια ανακοίνωση που θα του έλεγε να κόψει τον ΕΝΦΙΑ προτείνοντας ορισμένα αντισταθμιστικά μέτρα, δίχως να χρησιμοποιούν υβρεολόγιο εναντίον του κ. Αλεξιάδη.

«Του είπα “γιατί το κανες αυτό;” Μου απάντησε ότι “πήγα στο χωριό μου κι εκεί δεν συμφωνούν που στηρίζουμε Τσίπρα”, κάτι τέτοια έλεγε… Δηλαδή αν στο χωριό μου λένε ότι είναι φασίστες, θα γίνω κι εγώ;» δήλωσε ο κ. Λεβέντης.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων πρόσθεσε πως τις συναντήσεις με τον Αλέξη Τσίπρα τις κάνει σε μια προσπάθεια «να φέρω νέα ήθη, ώστε τα νομοσχέδια να περνούν με πάνω από 153 ψήφους και να υπάρχουν συναινέσεις».

Παράλληλα, αναφερόμενος στην αλλαγή του εκλογικού νόμου και την κατάργηση του μπόνους, ο κ.
Λεβέντης αποκάλυψε ότι ο Τσίπρας του είπε πως το προχωρά παρότι «το συμφέρον μου θα ήταν να έρθει ο Μητσοτάκης, να τα κάνει μπάχαλο, και να έρθω εγώ πάλι με μπόνους».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact