ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λεβέντης: Αν στηρίξω Τσίπρα, μην ψηφίσετε Ένωση Κεντρώων

«Συναντιέμαι με τον πρωθυπουργό προκειμένου να φέρω νέα ήθη στην πολική ζωή»

Το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Αλέξη Τσίπρα απέρριψε κατηγορηματικά ο Βασίλης Λεβέντης, μιλώντας στο «Έψιλον».

«Δεν μπορεί ο Τσίπρας να ικανοποιήσει τα αιτήματα που θα βάλω», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, αναφέροντας για παράδειγμα ότι ζητά τη μείωση των βουλευτών σε 200, την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, την επιβολή πλαφόν στις αμοιβές από το Δημόσιο κ.α.

Ερωτώμενος αν θα μπορούσε να στηρίξει την κυβέρνηση, δίχως να συμμετάσχει ο ίδιος σε αυτήν, ο κ. Λεβέντης είπε πως είναι «μηδέν το ενδεχόμενο» αυτό. Μάλιστα, όπως είπε, αν ο Τσίπρας του προτείνει κάτι τέτοιο, «θα χαθεί και η φιλική σχέση που έχουμε».

«Για να στηρίξω κυβέρνηση, θέλω εθνικό σχέδιο», είπε και απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους του κόμματος τόνισε: «Αν στηρίξω Τσίπρα, μην ψηφίσετε Ένωση Κεντρώων».

Όπως είπε, μάλιστα, τις θέσεις του αυτές γνώριζε και ο κ. Καλλιάνος, ο οποίος αποχώρησε από την Ένωση Κεντρώων, επικαλούμενος τη διαφωνία του με την προσέγγιση προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Λεβέντης, αναφερόμενος στις πρωινές δηλώσεις του κ. Καλλιάνου σχετικά με ανακοίνωση εναντίον του Τρύφωνα Αλεξιάδη και την κόντρα που ακολούθησε, είπε πως ο κ. Καλλιάνος «έβγαλε μονός του κριτική εναντίον του κ. Αλεξιάδη». Αντίθετα, όπως εξήγησε, ήθελαν να βγάλουν μια ανακοίνωση που θα του έλεγε να κόψει τον ΕΝΦΙΑ προτείνοντας ορισμένα αντισταθμιστικά μέτρα, δίχως να χρησιμοποιούν υβρεολόγιο εναντίον του κ. Αλεξιάδη.

«Του είπα “γιατί το κανες αυτό;” Μου απάντησε ότι “πήγα στο χωριό μου κι εκεί δεν συμφωνούν που στηρίζουμε Τσίπρα”, κάτι τέτοια έλεγε… Δηλαδή αν στο χωριό μου λένε ότι είναι φασίστες, θα γίνω κι εγώ;» δήλωσε ο κ. Λεβέντης.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων πρόσθεσε πως τις συναντήσεις με τον Αλέξη Τσίπρα τις κάνει σε μια προσπάθεια «να φέρω νέα ήθη, ώστε τα νομοσχέδια να περνούν με πάνω από 153 ψήφους και να υπάρχουν συναινέσεις».

Παράλληλα, αναφερόμενος στην αλλαγή του εκλογικού νόμου και την κατάργηση του μπόνους, ο κ.
Λεβέντης αποκάλυψε ότι ο Τσίπρας του είπε πως το προχωρά παρότι «το συμφέρον μου θα ήταν να έρθει ο Μητσοτάκης, να τα κάνει μπάχαλο, και να έρθω εγώ πάλι με μπόνους».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact