ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντιδρά το Ποτάμι στην εκδήλωση Σώρρα στην Αρχαία Ολυμπία

«Ποιος έδωσε την άδεια;» ρωτά τον υπουργό Πολιτισμού

Την υποχρέωση της ελληνικής πολιτείας να προστατεύει τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς επισημαίνει με ερώτησή του προς τον υπουργό Πολιτισμού ο βουλευτής του Ποταμιού, Ιάσονας Φωτήλας.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, στις 27 Αυγούστου ο κ. Σώρρας και υποστηρικτές του επιδίδονταν σε όρκους και άλλα δρώμενα προς το Δία και τους άλλους θεούς του Ολύμπου στο χώρο του Αρχαίου Σταδίου της Ολυμπίας. Ανεξαρτήτως των πολιτικών απόψεων που εκφράζουν, προξενεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον το γεγονός πως, ενώ στο πρόσφατο παρελθόν φορείς που ασχολούνται με τον αθλητισμό έχουν προσπαθήσει με επίσημο αίτημα στις αρμόδιες υπηρεσίες, να πραγματοποιήσουν αθλητικές εκδηλώσεις, όπως τον Μαραθώνιο και τον Ημιμαραθώνιο Ολυμπίας με τερματισμό το στάδιο της Αρχαίας Ολυμπίας, εντούτοις το αίτημα τους απορρίφθηκε.

Για το λόγο αυτό ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός εάν είχε δοθεί σχετική άδεια και εάν ναι με ποια κριτήρια αποφασίζεται ποιες εκδηλώσεις υλοποιούνται και ποιες όχι στο συγκεκριμένο χώρο καθώς και εάν δεν είχε δοθεί σχετική άδεια εάν θα προβεί σε σχετικές ενέργειες απέναντι σε όσους δεν τήρησαν τις διαδικασίες.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

Προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού

Θέμα: Ποιος έδωσε άδεια στον κ. Σώρρα να πραγματοποιήσει εκδήλωση στην Αρχαία Ολυμπία;

Η προστασία των αρχαιολογικών χώρων και των μνημείων της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, όπως ο ιερός χώρος της Ολυμπίας, αποτελεί υποχρέωση της ελληνικής πολιτείας και η απόδοσή τους σε φορείς για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων γίνεται κάτω από αυστηρές προϋποθέσεις.
Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε πως στις 27 Αυγούστου το μεσημέρι, βρέθηκαν στον χώρο του Αρχαίου Σταδίου της Ολυμπίας και επιδίδονταν σε όρκους και άλλα δρώμενα προς το Δία και τους άλλους θεούς του Ολύμπου, περίπου 300 άτομα, που όπως έγινε αργότερα γνωστό επρόκειτο για υποστηρικτές του κ. Αρτέμη Σώρρα.

Ανεξαρτήτως των πολιτικών απόψεων που εκφράζει ο κύριος αυτός και οι υποστηρικτές του, προξενεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον το γεγονός πως, ενώ στο πρόσφατο παρελθόν φορείς που ασχολούνται με τον αθλητισμό έχουν προσπαθήσει με επίσημο αίτημα στις αρμόδιες υπηρεσίες, να πραγματοποιήσουν αθλητικές εκδηλώσεις, όπως τον Μαραθώνιο και τον Ημιμαραθώνιο Ολυμπίας με τερματισμό το στάδιο της Αρχαίας Ολυμπίας, εντούτοις το αίτημα τους απορρίφθηκε.

Επειδή οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς δεν μπορεί να είναι χώροι όπου προνομιακά φορείς θα έχουν πρόσβαση

Επειδή ειδικά ο χώρος της Αρχαίας Ολυμπίας αποτελεί χώρο ιδιαίτερου πολιτιστικού συμβολισμού

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Ποιος αρμόδιος έδωσε (αν έδωσε) άδεια να λάβουν χώρα η εκδήλωση του κ. Σώρρα και των υποστηρικτών του εντός του αρχαιολογικού χώρου; Γνώριζαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου ότι θα πραγματοποιηθεί τέτοιου είδους εκδήλωση; Εάν ναι, με ποια κριτήρια αποφασίζει ποιες εκδηλώσεις θα υλοποιηθούν στο χώρο αυτό και ποιες όχι; Εάν δεν είχε δοθεί σχετική άδεια, πρόκειται να προβούν σε σχετικές ενέργειες απέναντι σε όσους δεν τήρησαν την ορθή διαδικασία; Εάν είχαν εγκαίρως πληροφορηθεί για τη συγκεκριμένη εκδήλωση, προχώρησαν σε ενέργειες ώστε να μην υλοποιηθεί;

Ο ερωτών βουλευτής
Ιάσων Φωτήλας

Το βίντεο από τη σχετική εκδήλωση:


Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact