ΕΛΛΑΔΑ

Απεργούν με το «καλημέρα» οι δάσκαλοι -Στις 15 Σεπτεμβρίου

«Θερμά» ξεκινάει και η φετινή σχολική χρονιά, καθώς η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) εξήγγειλε 24ωρη απεργία στις 15 Σεπτεμβρίου, αντιδρώντας για το νέο τύπο ολοήμερου στην προσχολική αγωγή.

Η ΔΟΕ κατηγορεί την ηγεσία του υπουργείου ότι «διαλύει το ολοήμερο νηπιαγωγείο», ότι επιβάλλει 25ωρο χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες της λειτουργίας του νηπιαγωγείου και ότι δεν προχωρά σε καμία επίλυση των τεράστιων κτιριακών προβλημάτων. 
Χαρακτηρίζει, επίσης, «επικοινωνιακού χαρακτήρα» την εξαγγελία για επέκταση και γενίκευση του θεσμού του ολοήμερου, εκτιμώντας ότι στην πραγματικότητα «συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο». 

«Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΕΘ υποβαθμίζει, δίχως αιδώ, τον παιδαγωγικό και αντισταθμιστικό ρόλο του ολοήμερου νηπιαγωγείου», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της ΔΟΕ.

Εξάλλου, σχετική συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει η Ομοσπονδία στα γραφεία της την ερχόμενη Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact