ΚΟΣΜΟΣ

Ιαπωνία: Νέος τυφώνας πλήττει τη χώρα -14 οι νεκροί

Ένας νέος τυφώνας, ο Namtheun, o 12ος της εποχής στην Ασία, απειλεί τη νοτιοδυτική Ιαπωνία, μέρος της οποίας έχει σαρώσει τις τελευταίες ημέρες σειρά σεισμών, κι ενώ ο απολογισμός των θυμάτων του προηγούμενου τυφώνα στη βορειοανατολική χώρα ανέρχεται πλέον σε 14 νεκρούς.

Σύμφωνα με την εθνική μετεωρολογική υπηρεσία, ο Namtheun, του οποίου οι άνεμοι μπορεί να φθάσουν τα 180 χλμ. την ώρα, βρισκόταν σήμερα το πρωί βορειοανατολικά του αρχιπελάγους της Οκινάουα και αναμένετο να συνεχίσει την πορεία του προς το Κιουσού τις προσεχείς ημέρες.

Ο τυφώνας μπορεί να προκαλέσει σφοδρές βροχοπτώσεις μέσα στο Σαββατοκύριακο στα μικρά νησιά της νοτιοδυτικής Ιαπωνίας και στη συνέχεια βορειότερα (Κιουσού, νοτιοδυτικά του μεγάλου νησιού Χονσού).

Οι αρχές προειδοποιούν για σφοδρούς ανέμους, μεγάλα κύματα και τον κίνδυνο πλημμυρών και κατολισθήσεων.

Ο τυφώνας Namtheun φθάνει ενώ ένας άλλος, ο 10ος, Lionrock, προκάλεσε θανάτους και σημαντικές ζημιές στη βορειοανατολική χώρα στις αρχές της εβδομάδας.

Μετά τους 11 επιβεβαιωμένους θανάτους την Τετάρτη, ένας δωδέκατος βρέθηκε χθες το πρωί στην περιοχή Ιουάτε και δύο ακόμη σήμερα το πρωί στις περιοχές του βόρειου νησιού Χοκάιντο, από το οποίο επίσης πέρασε ο τυφώνας.

Περισσότεροι από χίλιοι άνθρωποι στην επαρχία Ιουάτε παραμένουν σε σημεία τα οποία δεν μπορούν να πλησιάσουν τα συνεργεία διάσωσης, λόγω των κατεστραμμένων δρόμων και των πλημμυρών. Στην περιοχή Ιουαΐζούμι, μια από τις πλέον πληγείσες στην επαρχία αυτή, η επικοινωνία με 17 ανθρώπους εξακολουθεί να είναι αδύνατη και οι αρχές δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν αν οι άνθρωποι αυτοί είναι σώοι.

Εξάλλου, το νησί Κιουσού που απειλείται από τον τυφώνα Namtheun, κυρίως η επαρχία Κουμαμότο, έχει πληγεί τις τελευταίες ημέρες από σειρά σεισμικών δονήσεων που δεν προκάλεσαν σημαντικές ζημιές αλλά ώθησαν ορισμένες επιχειρήσεις (Sony, Renesas) να αναστείλουν την παραγωγή στα εργοστάσια ημι-αγωγών, των οποίων οι εξοπλισμοί, που σε πολύ μεγάλο βαθμό είναι αυτοματοποιημένοι, είναι εξαιρετικά ευαίσθητοι.

Το Κουμαμότο επλήγη ήδη από ισχυρούς σεισμούς την άνοιξη προκαλώντας τον θάνατο περίπου 50 ανθρώπων. Άλλοι 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη συνέχεια λόγω της επιδείνωσης των συνθηκών διαβίωσης των πολιτών που είχαν εγκαταλείψει τις εστίες τους.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact