ΚΟΣΜΟΣ

Ομπάμα σε Πούτιν: Σε ισχύ οι κυρώσεις μέχρι να σεβαστείτε την εκεχειρία στην Ουκρανία

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε τη Δευτέρα πως κατέστησε σαφές στον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ότι οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας θα παραμείνουν σε ισχύ έως ότου εφαρμοστεί η εκεχειρία στην Ουκρανία που προβλέπει η συμφωνία του Μινσκ.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνόδου κορυφής της Ομάδας των Είκοσι (G20) ο Μπαράκ Ομπάμα είπε ακόμη πως πρέπει να γίνουν περισσότερα ώστε να αυξηθούν οι μισθοί και να μειωθούν οι ανισότητες στην παγκόσμια οικονομία.

Από την πλευρά του, ο κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ είπε ότι οι ηγέτες των μεγαλύτερων αναπτυγμένων και αναδυομένων οικονομιών συμφώνησαν να «αντιτεθούν στον προστατευτισμό».

«Συμφωνήσαμε να υποστηρίξουμε το σύστημα πολυμερών διεθνών ανταλλαγών και να αντιτεθούμε στον προστατευτισμό», δήλωσε ο Σι Τζινπίνγκ σε συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος της διήμερης συνόδου κορυφής.

«Είμαστε αποφασισμένοι να αναζωογονήσουμε το εμπόριο και τις διεθνείς επενδύσεις», πρόσθεσε.

Οι χώρες της G20 τόνισαν επίσης τη σημασία της μάχης κατά της φοροδιαφυγής.

«Αποφασίσαμε να εμβαθύνουμε τη διεθνή δημοσιονομική συνεργασία και να ενισχύσουμε τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής», είπε ακόμη ο κινέζος πρόεδρος.

Οι χώρες της G20 επέμειναν εξάλλου στην ανάγκη της σταθερότητας στον κόσμο για τις εμπορικές ανταλλαγές.

«Οι κίνδυνοι και οι προκλήσεις τις οποίες αντιμετωπίζει ο κόσμος καθιστούν κρίσιμης σημασίας τη διατήρηση ενός ειρηνικού και σταθερού περιβάλλοντος», υπογράμμισε.

Τέλος, η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε πως η G20 είναι αποφασισμένη να καταπολεμήσει «τις λαϊκιστικές επιθέσεις» κατά της παγκοσμιοποίησης τονίζοντας περισσότερο στον λόγο της τα οφέλη του παγκόσμιου εμπορίου για τον πληθυσμό.

Στη διάρκεια της συνόδου κορυφής της G20 στη Χανγκτζόου (ανατολική Κίνα), «υπήρξε αποφασιστικότητα στην αίθουσα προκειμένου να προσδιοριστούν καλύτερα τα οφέλη του εμπορίου έτσι ώστε να απαντήσουμε στις λαϊκιστικές και εύκολες επικρίσεις εναντίον της παγκοσμιοποίησης», δήλωσε η Λαγκάρντ σε συνέντευξη Τύπου.

Προκειμένου να δώσει μια πιο ευνοϊκή για την παγκοσμιοποίηση εικόνα, η Λαγκάρντ κάλεσε να «περιληφθούν τα οφέλη της στον τρέχοντα λόγο» υπογραμμίζοντας «το πώς έβγαλε τόσους ανθρώπους από τη φτώχεια, το πώς η Κίνα κατάφερε να βγάλει 700 εκατομμύρια ανθρώπους από τη φτώχεια για να δημιουργήσει μια μεσαία τάξη».

Ευθυγραμμιζόμενη με το τελικό ανακοινωθέν της G20, η Λαγκάρντ διαβεβαίωσε ωστόσο πως η παγκοσμιοποίηση πρέπει να «αποφέρει οφέλη σε όλους και όχι μόνο σε ορισμένους».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact