ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

​Ντάισελμπλουμ: Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο

Εφαρμογή των συμφωνηθέντων ζητά ο Σόιμπλε

Την ανάγκη να επιταχυνθεί η εφαρμογή των προαπαιτούμενων μετά το καλοκαίρι τόνισε, προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στη Μπρατισλάβα της Σλοβακίας, ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«Παραδέχομαι πως ορισμένα από τα χρονοδιαγράμματα που συμφωνήθηκαν πέρυσι το καλοκαίρι δεν ήταν απόλυτα ρεαλιστικά. Παρ’ όλα αυτά στη φάση που βρισκόμαστε πρέπει οι ελληνικές Αρχές να επιταχύνουν, δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, δεν υπάρχει πια η δικαιολογία του καλοκαιριού, πρέπει να βιαστούμε διότι υπάρχουν σημαντικές αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν πριν από το τέλος του έτους» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ερωτηθείς σχετικά με την υπόθεση της Eurostat, τη χαρακτήρισε «ατυχή», σημειώνοντας πως τον λόγο έχουν τα δικαστήρια. «Έχει εξαιρετική σημασία η αξιοπιστία των ελληνικών στατιστικών στοιχείων, βεβαίως όπως ξέρετε έχει γίνει και μία δήλωση από τον κ. Χουλιαράκη στο ελληνικό κοινοβούλιο οπότε πρέπει να περιμένουμε» κατέληξε ο πρόεδρος του Eurogroup.

Η πορεία εφαρμογής από την Ελλάδα των εναπομείναντων προαπαιτούμενων για την εκταμίευση της υποδόσης ύψους 2,8 δισ. αποτελεί το πρώτο θέμα της σημερινής συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης. «Αναμένω την αναφορά των θεσμών ως προς τον τρόπο εφαρμογής όσων συμφωνήθηκαν τον Ιούλιο» σημείωσε προσερχόμενος, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο Σλοβάκος υπουργός και προεδρεύων του Συμβουλίου υπουργών Οικονομικών της ΕΕ, Πίτερ Κάζιμιρ, από την πλευρά του, σημείωσε πως η Ελλάδα «έχει κάνει πολλά», τονίζοντας, ωστόσο, πως υπάρχει ακόμα δουλειά που πρέπει να γίνει. Ερωτηθείς σχετικά με το ελληνικό ζήτημα, ο Ιρλανδός υπουργός Οικονομικών, Μάικλ Νούναν, ανέφερε πως οι υπουργοί θα ενημερωθούν για την «πρόοδο» της Ελλάδας, ενώ ευχήθηκε, επίσης, η ελληνική οικονομία να «συνεχίσει να αναπτύσσεται» και να ξεπεράσει η Ελλάδα «τη δύσκολη κατάσταση».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact