ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαφαζάνης: Ή τα μνημόνια ή τη ζωή μας

«Φτάνει πια, πριν μας εξοντώσουν να τους ανατρέψουμε»

«Σήμερα από τη Θεσσαλονίκη ξεκινάει ένα νέος, μεγάλος, ενωτικός, λαϊκός, ταξικός αγώνας», δήλωσε ο πρόεδρος της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, στο περιθώριο των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη για τη 81η ΔΕΘ.

«Η Θεσσαλονίκη σήμερα γίνεται αφετηρία η οποία θα καταλήξει σε μια λαϊκή εξέγερση που θα ανατρέψει την κυβέρνηση Τσίπρα, που θα ανατρέψει όλο το μνημονιακό μπλοκ και θα βάλει τη χώρα μας σε μια νέα δημοκρατική – αντιμνημονιακή πορεία με έξοδο από την ευρωζώνη με το εθνικό μας νόμισμα», πρόσθεσε.

Συνεχίζοντας ο κ. Λαφαζάνης, υπογράμμισε: «Σήμερα από εδώ η Λαϊκή Ενότητα σαλπίζει ένα μεγάλο μήνυμα ενότητας και αγώνα σε όλο τον ελληνικό λαό. Να φύγουμε από τους καναπέδες μας, φτάνει πια πριν μας εξοντώσουν να τους ανατρέψουμε».

Καταλήγοντας τόνισε: «Ή τα μνημόνια ή τη ζωή μας, αυτές είναι οι επιλογές και αυτά είναι τα διλήμματα».

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, χαρακτήρισε τη ΔΕΘ βήμα από το οποίο, όπως είπε, «ξεκινάει η νέα αγωνιστική περίοδος για τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους, μέσα σε μια εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση για τους μισθωτούς που έχουν που έχουν πληρώσει το βαρύτερο φόρο, το φόρο αίματος, το φόρο της ανεργίας». Και συνέχισε: «Για τις μικρές επιχειρήσεις που κλείνουν καθημερινά προσθέτοντας χιλιάδες ανέργους μέσα στα πλαίσια μιας ατερμάτιστης πολιτικής που δεν έχει αλλάξει ούτε κατά κεραία από την πολιτική που εφάρμοσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Η παρούσα κυβέρνηση άλλα έταξε, άλλα εννοούσε και άλλα κάνει. Εμείς, όσο συνεχίζονται αυτές οι πολιτικές, όσο χάνονται θέσεις εργασίας, όσο μειώνονται οι αποδοχές και όσο το κοινωνικό κράτος αποδομείται είμαστε υποχρεωμένοι να αγωνιζόμαστε και θα αγωνιζόμαστε».

Εξάλλου, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, σε δηλώσεις του, έβαλλε προσωπικά κατά του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι έχει αλλάξει στάση μετά τις εκλογές, ενώ στράφηκε και κατά των προηγούμενων κυβερνήσεων. «Σήμερα που είναι πρωθυπουργός κάνει τα χειρότερα με το τρίτο μνημόνιο», είπε ο πρόεδρος του ΕΚΘ και κατέληξε: «Τα ψέματα, οι ψευδαισθήσεις και οι αυταπάτες τελείωσαν, από δω και πέρα θα είμαστε συνεχώς στους δρόμους».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact