ΚΟΣΜΟΣ

Γιατί είπαν στην Μέι να πετάξει τα ψηλοτάκουνα και να φορά ίσια παπούτσια [εικόνες]

Τα παπούτσια της Τερέζα Μέι έρχονται ξανά στο «προσκήνιο». Αυτή τη φορά, επειδή της ζήτησαν να αφήσει κατά μέρος τα ψηλοτάκουνα και να φορά ίσια παπούτσια στις επίσημες συναντήσεις.

Ο λόγος είναι επειδή έτσι θα αποτελέσει παράδειγμα για τους σεξιστές εργοδότες και το βρετανικό κοινό, σύμφωνα με τον Guardian. Καθώς το Συνέδριο των Συνδικάτων ψήφισε ομόφωνα να αλλάξει ο νόμος προκειμένου οι γυναίκες να μην υποχρεώνονται να φορούν ψηλοτάκουνα παπούτσια στον χώρο εργασίας, ένα μέλος του δήλωσε ότι η πρωθυπουργός θα πρέπει να φορά μπαλαρίνες, ή άλλα flat και γενικά άνετα παπούτσια στη βουλή.

«Η πρωθυπουργός μας μπορεί να είναι γνωστή για τα λεοπάρ παπούτσια της με το χαμηλό τακούνι, τις δερμάτινες μπότες της και βέβαια τα Jimmy Choos της, αλλά αν θέλει πράγματι να ενισχύσει το γυναικείο αίτημα για τον εργασιακό χώρο, υπάρχουν δύο πράγματα που μπορεί να κάνει», είπε η Πένι Ρόμπινσον, μέλος συνδικάτου που μετείχε στο συνέδριο.

Ετσι, πρότεινε στην Μέι να φορά μπαλαρίνες ή flat παπούτσια στο υπουργικό συμβούλιο, τη βουλή και τις συναντήσεις με ξένους ηγέτες. «Να δουν τα ΜΜΕ ότι μπορείς να είσαι η πιο ισχυρή γυναίκα στη χώρα χωρίς να πρέπει να φοράς παπούτσια σχεδιαστών για να ανταποκριθείς στις ανδρικές προσδοκίες. Ακόμη περιμένουν από τις γυναίκες να φορούν εντελώς ακατάλληλα παπούτσια καθημερινά για να έχουν την εικόνα που θέλουν οι εργοδότες», τόνισε.

Οσο για το δεύτερο πράγμα που πρέπει να κάνει η Μέι, σύμφωνα με την Ρόμπινσον, αυτό δεν έχει σχέση με τα παπούτσια. «Πρέπει να προκηρύξει γενικές εκλογές», είπε.

Η αδυναμία της Τερέζα Μέι στα ιδιαίτερα παπούτσια ήταν θέμα συζήτησης όταν διαδέχθηκε τον Ντέιβιντ Κάμερον στην πρωθυπουργία, το καλοκαίρι. Αν και συνήθως έχουν ασυνήθιστα σχέδια, το τακούνι τους δεν είναι ιδιαίτερα υψηλό.

Πάντως, μία ματιά στις τελευταίες μόνο δημόσιες εμφανίσεις της δείχνουν ότι μπορεί άνετα να αποχωριστεί το τακούνι. Σε ομιλία της την προηγούμενη εβδομάδα φορούσε ένα ζευγάρι παπούτσια με χαμηλό τακούνι, ενώ μία ημέρα νωρίτερα είχε υποδεχθεί τον Ντόναλντ Τουσκ στην Ντάουνινγκ Στριτ φορώντας flat παπούτσια.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact