ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία στην Αίγυπτο: Βυθίστηκε αλιευτικό γεμάτο μετανάστες -Πάνω από 130 οι νεκροί, δεκάδες αγνοούμενοι

Τουλάχιστον 133 σορούς έχουν περισυλλέξει οι αρχές έως σήμερα από ένα αλιευτικό σκάφος που μετέφερε εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες και βυθίστηκε στα ανοιχτά της Αιγύπτου πριν από δύο ημέρες, γνωστοποίησαν Αιγύπτιοι αξιωματούχοι.

Το πλοίο βυθίστηκε στα ανοιχτά του Μπουργκ Ράσεντ, ενός παραθαλάσσιου χωριού στο Δέλτα του Νείλου. Τα μέλη των ομάδων διάσωσης και ψαράδες είπαν ότι διέσωσαν τουλάχιστον 169 ανθρώπους, ωστόσο η σύγχυση παραμένει σχετικά με το πόσοι άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Υγείας Χάλεντ Μεγκάχεντ είπε ότι 133 πτώματα έχουν περισυλλεγεί από τα νερά της Μεσογείου, ενώ ο Μοχάμεντ Σουλτάν, κυβερνήτης της περιοχής Μπεχέιρα έκανε λόγο για 148.

Πηγές από τις υπηρεσίες ασφαλείας επισήμαναν ότι σχεδόν 600 άνθρωποι ταξίδευαν με το πλοίο. 

Εντούτοις ένας επιζών, οι δηλώσεις του οποίου καταγράφηκαν σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο, δήλωσε ότι στους επιβαίνοντες είχε ειπωθεί πως περίπου 200 άνθρωποι βρίσκονταν στο πλοίο, αλλά οι διακινητές πρόσθεσαν άλλους 50, με αποτέλεσμα το πλεούμενο να αρχίσει να βυθίζεται.

Αξιωματούχοι ανέφεραν ότι το πλοίο μετέφερε μετανάστες από την Αίγυπτο, το Σουδάν, την Ερυθραία και τη Σομαλία και πιστεύεται ότι κατευθυνόταν στην Ιταλία. Τέσσερα μέλη του πληρώματος συνελήφθησαν.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact