ΚΟΣΜΟΣ

Στα ύψη η ένταση λίγες ώρες πριν από την πρώτη τηλεμαχία Κλίντον – Τραμπ

Η ένταση ανεβαίνει στις ΗΠΑ εν αναμονή της πρώτης από τις 3 τηλεμαχίες της προεκλογικής εκστρατείας ανάμεσα σε Τραμπ και Κλίντον.

Η τηλεμαχία, οκτώ εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, είναι κρίσιμης σημασίας την ώρα που οι δημοσκοπήσεις εξακολουθούν να καταγράφουν ποσοστά που φέρουν τους δύο υποψήφιους σε απόσταση στατιστικού λάθους. Η τελευταία δημοσκόπηση έδινε 46% της πρόθεσης ψήφου για την υποψήφια των Δημοκρατικών, έναντι 44% για τον Ντόναλντ Τραμπ, σε ένα ματς με τέσσερα μέρη όπου περιλαμβάνονται και οι μικρότεροι υποψήφιοι και 49% (Κλίντον)-47% (Τραμπ), σε πλαίσιο μονομαχίας των δύο (δημοσκόπηση Washington Post-ABC News)

Για του δύο υποψήφιους, που δεν έχουν εξασφαλίσει τη συμπάθεια της πλειοψηφίας των Αμερικανών, το διακύβευμα του πρώτου ντιμπέιτ, διάρκειας 90 λεπτών που οργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Hofstra, είναι μεγάλο.

Η παραμικρή φράση, η παραμικρή παρεκτροπή κινδυνεύουν να έχουν σημαντικές επιπτώσεις στην έκβαση μίας εξαιρετικά πολωτικής και δυσάρεστης προεκλογικής εκστρατείας, όπου οι προσωπικές επιθέσεις έχουν αντικαταστήσει την ουσία.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, 70 ετών, επιεικώς «ασυνήθιστος» υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, λαϊκιστής show man, απρόβλεπτος, θα πρέπει να αποδείξει ότι έχει τη στόφα του προέδρου. Υποσχέθηκε ότι θα δείξει «σεβασμό» στην αντίπαλό του που έχει αποκαλέσει μεταξύ άλλων «αχρεία Χίλαρι».

Η Χίλαρι Κλίντον, 68 ετών, πολύ πεπειραμένη, πρώην Πρώτη Κυρία, πρώην γερουσιαστής και πρώην υπουργός Εξωτερικών, θα πρέπει να βρει τρόπο για να αποκαταστήσει επαφή με ένα όχι και πολύ ενθουσιώδες κοινό που αμφιβάλλει για την εντιμότητά της.

Σε ένα μικρό δείγμα γραφής, ο Ντόναλντ Τραμπ απείλησε το σαββατοκύριακο να προσκαλέσει στο ντιμπέιτ την πρώην ερωμένη του Μπιλ Κλίντον Τζένιφερ Φλάουερς, η οποία απάντησε ότι είναι έτοιμη να παραστεί. Ωστόσο, η επικεφαλής του προεκλογικού επιτελείου του Τραμπ έκανε σαφές τελικά ότι η Φλάουερς δεν έχει προσκληθεί.

«Το ότι ο Ντόναλντ Τραμπ περνά τις ώρες του πριν από το ντιμπέιτ ασχολούμενος με τέτοια πράγματα δείχνει τι είδους ηγέτης θα ήταν», σχολίασε στο CNN ο Ρόμπι Μουκ, επικεφαλής του προεκλογικού επιτελείου της Χίλαρι Κλίντον.

Μέχρι και 90 εκατομμύρια Αμερικανοί, σύμφωνα με εκτιμήσεις, θα παρακολουθήσουν την σημερινή πρώτη από τις τρεις τηλεμαχίες.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact