ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άνοιγμα Τσίπρα στους επιχειρηματίες

Οι έξι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την τόνωση της επιχειρηματικότητας

Ανοιχτή πρόσκληση συστράτευσης σε όλους τους κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς απηύθυνε  ο Αλέξης Τσίπρας από τη δεύτερη ετήσια οικονομική διάσκεψη της Ένωσης Επιχειρηματιών, προτάσσοντας την ανάγκη για «μία ένα κοινωνική συμφωνία για την ανάρθωση της οικονομίας, την παραγωγική ανασυγκρότηση και την επιστροφή στην ανάπτυξη».

Πραγματοποιώντας ξεκάθαρα άνοιγμα προς τους παραγωγικούς φορείς, δήλωσε χαρακτηριστικά, «επιδιώκουμε μια νέα ισορροπία στις σχέσεις κράτους-αγοράς, στο πλαίσιο των τριών πυλώνων της οικονομίας: του ιδιωτικού τομέα, του δημόσιου τομέα και του τομέα της κοινωνικής οικονομίας».

Επ’ αυτού μάλιστα εμφανίστηκε υποστηρικτικός προς την επιχειρηματικότητα δηλώνοντας πως «ο καινοτόμος επιχειρηματίας που αναλαμβάνει κινδύνους και εκπληρώνει την κοινωνική του ευθύνη είναι σύμμαχος στην εθνική προσπάθεια για την ανασυγκρότηση, την ανάπτυξη και την ανασύνταξη της χώρας.»

Στο πλαίσιο αυτό ο Αλ. Τσίπρας, έκανε λόγο για άρση των χιλιάδων μικρών και μεγάλων εμποδίων στην άσκηση της υγιούς παραγωγικής επιχειρηματικής δραστηριότητας και στη συνέχεια, παρουσίασε το πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ για την τόνωση της επιχειρηματικότητας:

1.Απλοποίηση αδειοδότησης και λειτουργίας επιχειρήσεων

2.Θεσμοθέτηση απλού και σταθερού φορολογικού συστήματος

3.Διοχέτευση πόρων στην πραγματική οικονομία

4.Ρυθμίσεις για ενίσχυση ανταγωνισμού, Καταπολέμηση καρτέλ και μείωσης των τιμών

5.Αναμόρφωση πτωχευτικού πλαισίου επιχειρήσεων

6.Επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης

Όπως διαβεβαίωσε «ετοιμαζόμαστε να κυβερνήσουμε με σχέδιο, όχι για να επαναφέρουμε το χρεοκοπημένο παρελθόν» αλλά «για να δημιουργήσουμε ένα ελπιδοφόρο μέλλον», ενώ είπε με νόημα ότι «επιδιώκουμε τη θεσμική συνεργασία όλων των κοινωνικών και παραγωγικών φορέων και επαγγελματικών οργανώσεων», παρέχοντας τη διαβεβαίωση: «οι πόρτες μας θα είναι ανοικτές σε όλους».

Τέλος, αφού επιτέθηκε οξύτατα στην μνημονιακή πολιτική και την συγκυβέρνηση μίλησε για προκλητικό προεκλογικό εμπαιγμό αναφερόμενος στις «φοροελεφρύνσεις» που προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός.

Σύμφωνα με τον ίδιο άλλωστε, «αυτός ο προϋπολογισμός θα είναι η τελευταία άσκηση επί μνημονιακού χάρτου» και «όχι γιατί θα φύγει το μνημόνιο με την κυβέρνηση Σαμαρά αλλά γιατί θα φύγει η κυβέρνηση Σαμαρά», ενώ χαρακτήρισε τον προυπολογισμό, ως «προϋπολογισμό των θαυμάτων».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact