ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ερντογάν φτιάχνει νέες αίθουσες δικαστηρίων για να δικαστούν όσοι σχετίζονται με το πραξικόπημα

Η Τουρκία μπορεί να χρειαστεί να κατασκευάσει νέες αίθουσες δικαστηρίων για να διαχειριστεί τις χιλιάδες διώξεις σχετικά με την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου.

Τη συγκεκριμένη δήλωση πραγματοποίησε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ, καθώς ο αριθμός των συλληφθέντων έχει φθάσει τις 32.000.

Οι αρχές έχουν προφυλακίσει ή απολύσει ανθρώπους από την τοπική αυτοδιοίκηση, τον στρατό, τα μέσα ενημέρωσης και το δικαστικό σώμα και έχουν ζητήσει από τις ΗΠΑ να εκδώσουν τον πρώην ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο κατηγορούν ότι οργάνωσε την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος.

«Θα ανεγείρουμε νέες αίθουσες δικαστηρίων σύμφωνα με τις ανάγκες», δήλωσε ο Μποζντάγ στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως δεν αναμένει να διεξαχθούν μαζικές δίκες με «χιλιάδες κατηγορουμένους» και διευκρίνισε πως μερικά από τα 32.000 πρόσωπα που κρατούνται για σχέσεις με τον Γκιουλέν μπορεί να απελευθερωθούν καθώς θα προχωρεί η νομική διαδικασία. Διευκρίνισε πως οι δίκες θα διεξαχθούν σε πολλές πόλεις της Τουρκίας.

Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν υποσχεθεί ότι θα απαντήσουν στο αίτημα για την έκδοση του Γκιουλέν σε μια-δυο ημέρες, δήλωσε ακόμη ο Μποζντάγ.

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact