ΕΛΛΑΔΑ

Εκπρόσωπος Αρχιεπισκοπής: Ο Ιερώνυμος δεν συζητά με τον Φίλη για τα θρησκευτικά

Στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην Εκκλησία και την κυβέρνηση, με αφορμή τα Θρησκευτικά, αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αρχιεπισκοπής, Χάρης Κονιδάρης.

Ο κ. Κονιδάρης έθεσε εμμέσως θέμα Φίλη, μέσω του ΣΚΑΪ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο Μακαριότατος δεν συζητά με τον Υπουργό Παιδείας για το θέμα των Θρησκευτικών.

«Άλλος ο βηματισμός του Χριστόδουλου και άλλος του Ιερώνυμου», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο εκπρόσωπος έκανε επίσης λόγο για αντικληρικανιστές που μεταφέρουν στην Ελλάδα ό,τι «πιθηκιστικά» μοντέλα επικρατούν σε άλλες χώρες. Η Εκκλησία, είπε, ποτέ δεν έχωσε τη μύτη της στα θέματα της Πολιτείας και αυτό που ζητά από την πολιτεία είναι ο σεβασμός του Συντάγματος.

Ο κ. Κονιδάρης δήλωσε, τέλος, ότι «ο Αρχιεπίσκοπος δεν έκανε καμία αναφορά στην ομιλία του σε Δημοψήφισμα».

Εν τω μεταξύ, σήμερα στην Ιεραρχία, θα συζητηθεί και το ακανθώδες θέμα του μαθήματος των θρησκευτικών που ήταν και η αφορμή για να ξεσπάσει η κρίση στις σχέσεις κυβέρνησης και Εκκλησίας.

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact