ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παυλόπουλος: Κάθε αμφισβήτηση της συνθήκης της Λωζάνης είναι αμφισβήτηση ευρωπαϊκού εδάφους

«Θα πρέπει όμως να γνωρίζει η Τουρκία ότι γκρίζες ζώνες δεν υπάρχουν παρά μόνο στην φαντασία της»

Κάθε αμφισβήτηση της συνθήκης της Λωζάνης, είναι αμφισβήτηση ευρωπαϊκού εδάφους, διαμήνυσε από την Κάρπαθο, κατά την τελετή ανακήρυξης του ως επίτιμου δημότη του νησιού ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, τονίζοντας ότι εφ’ όσον παραβιάζεται το διεθνές δίκαιο παραβιάζεται και η ειρήνη. Αυτό το θέμα αφορά και την Ευρώπη τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας γιατί τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της Ευρώπης, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Αναφερόμενος στην Τουρκία ο Προκόπης Παυλόπουλος τόνισε επίσης ότι στις δύσκολες ώρες που αντιμετώπισε πρόσφατα, με την απόπειρα πραξικοπήματος, η Ελλάδα έτεινε χέρι φιλίας. Θα πρέπει όμως να γνωρίζει η Τουρκία τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ότι γκρίζες ζώνες δεν υπάρχουν παρά μόνο στην φαντασία της.

Αναφερόμενος στην ανακήρυξη του ως επίτιμου δημότη ο Προκόπης Παυλόπουλος επεσήμανε ότι «με βαθιά συγκίνηση, αλλά με ανάλογο αίσθημα ευθύνης και χρέους αποδέχομαι τον εξαιρετικά τιμητικό τίτλο του επίτιμου δημότη της ιστορικής Καρπάθου, επειδή δε η ύψιστη αυτή τιμή επιδαψιλεύεται όχι στο πρόσωπό μου, αλλά στον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, σπεύδω να σας διαβεβαιώσω ευθύς εξ αρχής ότι ο τίτλος του επίτιμου δημότη της Καρπάθου θα είναι εφεξής βασικός δείκτης πορείας κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων μου».

Αναφέρθηκε επίσης, στην επέτειο του εορτασμού και στον ηρωισμό που επέδειξαν πριν από 72 χρόνια οι κάτοικοι του νησιού και στα διδάγματα τα οποία μας κληροδοτεί.

Σας διαβεβαιώ ότι, επιστρέφοντας από την Κάρπαθο, θα φέρω στις «αποσκευές» μου όχι μόνο τις αναμνήσεις της υπέροχης φιλοξενίας σας, αλλά κυρίως και πρωτίστως, την διαρκή εγρήγορσή μου να φανώ αντάξιος της μεγάλης τιμής που σήμερα μου επιφυλάξατε, ανακηρύσσοντάς με συντοπίτη σας κατέληξε ο Προκόπης Παυλόπουλος.

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact