ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιαννάκου: Ο Μητσοτάκης θα πάρει σίγουρα το τιμόνι της χώρας

«Τα ολίγα που υποσχέθηκε μπορεί να τα κάνει»

Την εκτίμηση ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει την ευκαιρία να αναλάβει το τιμόνι της χώρας διατυπώνει η Μαριέττα Γιαννάκου στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η πρώην υπουργός, και επί σειρά ετών βουλευτής και ευρωβουλευτής της ΝΔ, εμμέσως πλην σαφώς αφήνει ανοικτό ακόμα και το ενδεχόμενο της αυτοδυναμίας για τη ΝΔ, χωρίς ωστόσο να κάνει εκτίμηση για το χρόνο των εκλογών.

Λέει μάλιστα ότι θα έχει και η ίδια ενεργό ρόλο ξανά στην πολιτική και τονίζει πως το πρόγραμμα που εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ είναι εφικτό και πως «τα ολίγα που υποσχέθηκε μπορεί να τα κάνει».

Παράλληλα, ασκεί κριτική στην κυβέρνηση, λέγοντας πως λειτουργεί με σοβαρή αμφιθυμία. Ειδικότερα, σχετικά με το ζήτημα των εκλογών, αναφέρει: «Δεν ξέρω αν είναι κοντά, γιατί δεν μπορεί να τις προκαλέσει η ΝΔ, το ξέρετε, όσο διατηρείται η πλειοψηφία, η οποία στηρίζει τις επιλογές ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά στη Δημοκρατία, τι άλλο κανείς να ζητήσει για να αλλάξει η κατάσταση; Μόνο δια εκλογών μπορεί να γίνει η αλλαγή, να φύγει μια κυβέρνηση και να έρθει μια άλλη. Τώρα, ως προς το ότι θα κερδίσει η ΝΔ, δεν υπάρχει αμφιβολία περί αυτού. Οι έρευνες άλλωστε της κοινής γνώμης και οι ποιοτικές έρευνες το αποκαλύπτουν. Αποκαλυπτικός, εξίσου, είναι ο τρόπος που λειτουργεί η κυβέρνηση, με τη χαρακτηριστική αμφιθυμία του τύπου «άλλα πιστεύω και άλλα κάνω». Δεν γίνεται έτσι πολιτική».

Αναφερόμενη στην πρόσφατη περιπέτεια που πέρασε με την υγεία της, σημειώνει: «Κοιτάξτε, σε όρους επιβίωσης, η σκέψη μου ήταν στην κόρη μου από τη στιγμή που συνήλθα όταν βρισκόμουν ήδη στην εντατική. Και βέβαια, είναι οι αντοχές του οργανισμού, τις οποίες δεν δημιουργεί κανείς μόνος του. Είμαι ευτυχής που τα κατάφερα. Ήταν μια σοβαρή περιπέτεια αλλά τώρα είμαι καλά.

Τώρα, αν αναθεώρησα κάτι… Σε όρους καθημερινότητας έπαψα να καπνίζω. Σε όρους γενικότερα ζωής, δεν είχα λόγους να αναθεωρήσω, διότι πάντοτε είχα συγκεκριμένες απόψεις για τα πράγματα και δεν χρειαζόταν η ασθένεια για να με κάνει να αναθεωρήσω. Είχα, ήδη, όχι αναθεωρήσει, αλλά τοποθετηθεί έναντι πολλών ζητημάτων από πολύ νεαρή ηλικία».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact