ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυγενάκης: Μειώσεις σε ΦΠΑ και ΕΝΦΙΑ όταν γίνουμε κυβέρνηση

«Το πλάνο που επεξεργαζόμαστε στη ΝΔ στηρίζεται σε υπεύθυνες και ειλικρινείς προτάσεις»

Την επαναφορά του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια από το 24% στο 13%, τη μείωση του ΕΝΦΙΑ μεσοσταθμικά κατά 30% εντός δύο ετών και την κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί όταν η Νέα Δημοκρατία γίνει κυβέρνηση, ανακοίνωσε σήμερα από τον Αλμυρό του Βόλου ο Γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης, μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση αγροτών, κτηνοτρόφων και μεταποιητών της περιοχής.

Ο Γραμματέας της ΝΔ είπε ακόμη πως «ο αγροτικός τομέας αποτελεί για την ελληνική οικονομία βασικό πυλώνα ανάπτυξης, αλλά είναι τραυματισμένος και αποδυναμωμένος καθώς η κρίση έχει πλήξει ραγδαία τον παραγωγικό ιστό της χώρας. Ωστόσο η γεωργία αποδείχθηκε ότι διαθέτει αξιοσημείωτες αντοχές. Στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, το ζήτημα της αγροτικής παραγωγής αποτελεί κομβικής σημασίας ζήτημα. Το πλάνο που επεξεργαζόμαστε στη ΝΔ στηρίζεται σε υπεύθυνες και ειλικρινείς προτάσεις, οι οποίες θα έχουν ως στόχο να συμβάλλουν στην αναγέννηση του πρωτογενούς τομέα».

Ο κ. Αυγενάκης ήταν επικεφαλής κλιμακίου της ΝΔ που επισκέφθηκε τον Αλμυρό και σε δηλώσεις του χαρακτήρισε την κυβέρνηση «μαύρη σελίδα για την ιστορία του τόπου».

Μετά την εκδήλωση τα στελέχη της ΝΔ παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του κόμματος στον Βόλο και ο κ. Αυγενάκης επανέλαβε πως το θέμα της αγροτικής παραγωγής αποτελεί προτεραιότητα στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας. Επίσης ανακοίνωσε πως ο σχεδιασμός προβλέπει ανταγωνιστικές καλλιέργειες και προϊόντα, μακριά από την λογική της επιδοτούμενης καλλιέργειας που θα στοχεύει σε δυναμικές εξαγωγές με εφόδιο την ποιότητα.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact