ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μειωμένη κατά 10% η τιμή του φυσικού αερίου τον Οκτώβριο

Τι επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΕΠΑ Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας

Μειωμένη, σε ποσοστό 10% είναι το μήνα που διανύουμε η τιμή πώλησης του φυσικού αερίου, σε σχέση με τον περσινό Οκτώβριο, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΕΠΑ Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας και διαμορφώνεται στα 0,534 Euro/Nm3 για την ΕΠΑ Θεσσαλονίκης και 0,537 Euro/Nm3 για την ΕΠΑ Θεσσαλίας.

Οι αντίστοιχης τιμές τον περσινό Οκτώβρη ήταν 0,584 Euro/Nm3 για την ΕΠΑ Θεσσαλονίκης και 0,596 Euro/Nm3 για την ΕΠΑ Θεσσαλίας. Αντίστοιχα, το διάστημα Ιανουάριος – Οκτώβριος 2016, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2015, η τιμή συνολικά μειώθηκε περίπου κατά 18%.

Με την εφαρμογή της αναπροσαρμογής του κόστους μεταφοράς αερίου επισημαίνεται ότι η αύξηση που θα προκύψει είναι μικρή και συγκεκριμένα 1,21% για την ΕΠΑ Θεσσαλονίκης ( 0,541 Euro/Νm3 από 0,534 Euro/Nm3) και 1,81% για την ΕΠΑ Θεσσαλίας 0,547 Euro/Νm3 από 0,537 Euro/Nm3), τελική τιμή προς τους οικιακούς καταναλωτές αυτόνομης θέρμανσης, που είναι και η πλειοψηφία των καταναλωτών.

Η μεταβολή θα υπερκαλυφθεί από την επικείμενη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης από 01/01/2017, καθώς με το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε για το φυσικό αέριο, αναμένεται περεταίρω μείωση στην τιμή του, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τη διακύμανση των διεθνών τιμών των πετρελαιοειδών. Αυτό μεταφράζεται σε όφελος προς τον καταναλωτή κατά 5,5 λεπτά ανά κυβικό, γεγονός που ενισχύει τη διαχρονική υπεροχή του φυσικού αερίου έναντι άλλων μορφών ενέργειας.

Γίνεται επίσης γνωστό, ότι τον τρέχοντα μήνα θα συνδεθούν με φυσικό άεριο, περισσότερα από 1.800 νοικοκυριά σε Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία, ενώ τονίζεται ότι ολοένα και περισσότεροι Δήμοι εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους και ζητούν την επέκταση του δικτύου σε νέες περιοχές.

Η ΕΠΑ Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας, υπογραμμίζει ότι η πλέον συμφέρουσα λύση για τη θέρμανση των νοικοκυριών, παραμένει και φέτος η χρήση του φυσικού αερίου, ενώ – όπως αναφέρει – παράλληλα αποτελεί «σύμμαχο» των ενεργοβόρων επιχειρήσεων και των εμπορικών καταναλωτών.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact