ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκουρλέτης: Δεν βλέπω ότι υπάρχουν μεγάλες αρρυθμίες στην κυβέρνηση

«Είναι καλύτερα ο κόσμος να έχει συνείδηση των κινδύνων των ανοικτών ζητημάτων»

Το συνέδριο κάλυψε τις ανάγκες σχετικά με τον κομματικό οργανισμό, την ανανέωση της ηγεσίας, την ανάγκη για σοβαρή συζήτηση της πρόσφατης εμπειρίας, αλλά και την προσπάθεια να απαντηθούν ερωτήματα που έχουμε από δω και μπρος, δήλωσε ο Πάνος Σκουρλέτης.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ερωτηθείς για τη δήλωσή του ότι το πρόγραμμα (σε ό,τι αφορά την οικονομία της χώρας) δεν βγαίνει, τόνισε ότι αυτό που είπε είναι ότι κανείς με βεβαιότητα δεν μπορεί να ισχυρισθεί ότι το πρόγραμμα αυτό βγαίνει. Και θεωρώ, πρόσθεσε, ότι «πρέπει να είμαστε ειλικρινείς και να μην προσπαθούμε να δημιουργήσουμε κάποιες ψεύτικες βεβαιότητες. Εμείς θα κάνουμε αυτό που πρέπει, υπάρχουν και πράγματα όμως τα οποία ενδεχομένως να οδηγήσουν σε καταστάσεις άλλες, να μας ξεφύγουν». Συμπλήρωσε πως «δεν μπορείς να δημιουργείς επίπλαστη αισιοδοξία ή να είσαι αφελής. Είναι καλύτερα, ο κόσμος να έχει συνείδηση των κινδύνων των ανοικτών ζητημάτων, παρά να προσπαθείς να του αποκρύψεις αυτά που τίθενται ως μεγάλα ζητήματα και ερωτήματα».

Ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι διεφάνη από την ομιλία του πρωθυπουργού, η ανάγκη να αναβαθμιστεί και να υπάρξει ένα ενιαίο πολιτικό κέντρο εντός του κόμματος, που να συζητούνται και τα μεγάλα προβλήματα της κυβερνητικής πολιτικής, ορισμένες μεγάλες βασικές πολιτικές επιλογές. Πρόσθεσε: «Νομίζω ότι και η σύνθεση της νέα κεντρικής επιτροπής βοηθάει σε αυτό και νομίζω ότι πρέπει να αποτυπωθεί και στην εκλογή της νέα πολιτικής γραμματείας». Σχετικά με το θέμα των ποσοστώσεων και εάν θα πρέπει να συμμετέχουν στο 25% οι βουλευτές, δήλωσε ότι δεν υπάρχει λόγος να μπαίνουν τέτοιου είδους αποκλεισμοί, γιατί οι βουλευτές είναι στελέχη του κόμματος που εκτίθενται στις εκλογές ως υποψήφιοι. Εάν πηγαίναμε σε αυτή τη διαδικασία, τόνισε, και περιορίζαμε τη συμμετοχή των βουλευτών στα βασικά πολιτικά όργανα του κόμματος όπως η κεντρική επιτροπή, ουσιαστικά δημιουργούμε προϋποθέσεις για τη δημιουργία δύο ξεχωριστών πολιτικών κέντρων, ένα της κεντρικής επιτροπής και ένα της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Ερωτηθείς για την ανάγκη ανασχηματισμού είπε: «Δεν βλέπω ότι υπάρχουν μεγάλες αρρυθμίες, πάντοτε βέβαια μία κυβέρνηση μπορεί να βελτιωθεί».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact