ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δραγασάκης: Η κυβέρνηση διεκδικεί αδιάκοπα τη ρύθμιση του χρέους

«Όσοι εναντιώνονται είναι μειοψηφία»

«Η κυβέρνηση διεκδικεί αδιάκοπα τη ρύθμιση του χρέους, όπως άλλωστε ορίζει και η ίδια η συμφωνία. Όσοι εναντιώνονται είναι μειοψηφία», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης στην παρέμβασή του στο 15ο Συνέδριο του ΣΕΤΕ «Υπερβαίνοντας την κρίση: Το σχέδιο για Δίκαιη & Βιώσιμη Ανάπτυξη».

Αναφερόμενος στα κόκκινα δάνεια ο κ. Δραγασάκης επισήμανε «ότι η επίλυση του ζητήματος των επιχειρηματικών “κόκκινων δανείων” με αναπτυξιακά κριτήρια θα δώσει μεγάλη ώθηση στην παραγωγική οικονομία, ενώ συμπλήρωσε ότι για την κυβέρνηση, η ανάδειξη του νέου παραγωγικού υποδείγματος είναι προτεραιότητα στο εγχείρημα της εξόδου από την κρίση».

«Το στρεβλό παραγωγικό υπόδειγμα των προηγούμενων δεκαετιών ήταν όχι μόνο μέρος αλλά υπόβαθρο της κρίσης», επισήμανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι από την κρατικοδίαιτη, με χρέη “μέσα” και καταθέσεις “έξω”, δραστηριότητα πρέπει να μεταβούμε στην κοινωνικά υπεύθυνη/βιώσιμη επιχειρηματικότητα.

«Κράτος Δικαίου, θεσμοί που εμπιστεύονται οι πολίτες και κοινωνία όρθια είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για τη λειτουργία της αγοράς», συμπλήρωσε.

Σημείωσε, επίσης, ότι προτεραιότητα είναι η μείωση του φορολογικού βάρους αλλά και η δίκαιη και αναλογική κατανομή του. «”Κλειδί” η πάταξη της φοροδιαφυγής», είπε χαρακτηριστικά. Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Γιάννης Δραγασάκης ανέφερε πως «η διάζευξη “μικρό ή μεγάλο κράτος” είναι ψευδεπίγραφη», κάνοντας λόγο για «νέο μοντέλο συνεργασίας Δημοσίου, ιδιωτών και κοινωνίας των πολιτών»

Για τον τουρισμό είπε σε ανάρτησή του στο Twitter: «Ο τουρισμός στήριξε και στηρίζει την ελληνική οικονομία δείχνοντας ότι είναι εδραιωμένος σε γερές βάσεις». Στόχος για τον τουρισμό είναι η διαμόρφωση μιας νέας συνεκτικής στρατηγικής για τον κλάδο με πολλαπλασιαστικά οφέλη για την οικονομία , ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, επισημαίνοντας πως ο τουρισμός μπορεί να είναι μοχλός ανάταξης της ευρύτερης οικονομίας ως πυρήνας παραγωγικών συμπλεγμάτων και παραγωγικών διασυνδέσεων.

Ο Γιάννης Δραγασάκης, προσθέτει σε ανάρτηση του: «Να ξεφύγουμε από τις τρες αυταπάτες για τον τουρισμό ότι δηλαδή ότι μπορεί να αναπτυχθεί σε συνθήκες περιβαλλοντικής υποβάθμισης, σε συνθήκες κοινωνικής κρίσης και συμπίεσης των μισθών και σε συνθήκες μη σταθερότητας των γειτόνων μας», υπογράμμισε ο κ. Δραγασάκης.

Συνεχίζοντας, σημείωσε ότι χθες ο διοικητής της ΤτΕ διέψευσε τις Κασσάνδρες επιβεβαιώνοντας τη σταθεροποίηση της οικονομίας και τις αναπτυξιακές προοπτικές της, για να τονίσει: «Για να πετύχουμε τους εφικτούς στόχους της ανάπτυξης χρειάζεται όλοι να κάνουμε όσα μας αναλογούν. Η ρύθμιση του χρέους είναι συνθήκη σταθερότητας για τη χώρα, οπότε προκαλούν εντύπωση όσοι επιχειρηματολογούν για το αντίθετο».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact