ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φάμελλος: Αποδεκτή η όποια απόφαση του ΣτΕ

«Για μικροκομματικούς σκοπούς η προσπάθεια δημιουργίας αισθήματος πολιτικής αστάθειας»

Στη λειτουργία της Πολιτείας θα ενσωματωθεί η απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες, όπως διευκρίνισε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος.

«Η όποια απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας θα γίνει αποδεκτή, θα ενσωματωθεί στη λειτουργία της Πολιτείας. Θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τι θα αποφασιστεί. Ο λόγος που εμείς νομοθετήσαμε ήταν η τήρηση του Συντάγματος. Είχαμε πράγματι έναν σημαντικό σκόπελο που ήταν ο εκβιασμός και η μη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Έχουμε κάνει τέσσερις προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση, θα συνεχίσουμε. Θεωρούμε ότι θα πρέπει να υπάρχει μία ισχυρή ανεξάρτητη Αρχή στον τομέα αυτόν. Όποια απόφαση κι αν πάρει το ΣτΕ θα ενσωματωθεί στην πράξη της διοίκησης και θα πρέπει εμείς, από αύριο, να συνεχίσουμε στην κατεύθυνση που ήταν και η εντολή των πολιτών, να μπει τάξη» δήλωσε.

Σε ερώτηση για τις δημοσκοπήσεις και το αίτημα της ΝΔ για άμεσες εκλογές, ο κ. Φάμελλος είπε: «Έχει αναπτυχθεί μία πολύ μεγάλη συζήτηση για τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων που και στο δημοψήφισμα και στις διπλές βουλευτικές εκλογές του ’15 είχαν σοβαρά προβλήματα αναντιστοιχίας σε σχέση με το τελικό αποτέλεσμα […] Να παίρνουμε συμπεράσματα από όλα τα εργαλεία δημοσκοπήσεων, να τα χρησιμοποιούμε για να βελτιώνουμε την πολιτική μας, όχι όμως να αναιρούμε το αποτέλεσμα των εκλογών».

Σημείωσε δε πως «όσοι προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα αίσθημα αστάθειας πολιτικής, το κάνουν για σκοπούς μικροκομματικούς αλλά αμφισβητούν το δικαίωμα της χώρας στην ανάπτυξη» και επισήμανε πως «είναι προφανώς δημοκρατικό δικαίωμα η έκφραση γνώμης». Τόνισε, ωστόσο ότι «δεν μπορούμε να αμφισβητούμε αυτά που έχουν γίνει αποδεκτά πλέον ακόμη και από τους πιο σκληρούς επικριτές της χώρας μας μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσουμε την επιστροφή στις καρέκλες κάποιων οικογενειών που συνήθισαν να νέμονται την εξουσία στην Ελλάδα».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact