ΚΟΣΜΟΣ

Στέλεχος Die Linke: Ο Γκάμπριελ θα μπορούσε να είναι αύριο καγκελάριος

Προτείνει συνασπισμό Αριστεράς, Πρασίνων και Σοσιαλδημοκρατών για να ρίξουν την Μέρκελ

«O κ. Γκάμπριελ θα μπορούσε να είναι την επόμενη βδομάδα καγκελάριος, εάν το ήθελε ο ίδιος και το Γερμανικό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD)», είπε σε συνέντευξή του στη σημερινή Rheinische Post ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke) Ντίτμαρ Μπαρτς. Προϋπόθεση όμως είναι να συμφωνήσουν τα τρία κόμματα, δηλαδή το SPD, η Αριστερά και οι Πράσινοι (Die Gruenen), να ρίξουν τη χριστιανοδημοκράτη (CDU) καγκελάριο Μέρκελ, κάτι το οποίο είναι εφικτό προ των εθνικών εκλογών τον Σεπτέμβριο του 2017.

Μετά τις διερευνητικές συνομιλίες μεταξύ 90 βουλευτών του SPD, της Αριστεράς και των Πρασίνων, στις οποίες έλαβε μέρος και ο ίδιος ο πρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο Ντίτμαρ Μπαρτς βλέπει δυνατότητα σύγκλισης ακόμα και σε αμφιλεγόμενα μέχρι σήμερα θέματα, όπως είναι η εμπλοκή των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων σε διεθνείς στρατιωτικές αποστολές. Το ίδιο ισχύει και για τις κοινωνικές μεταρρυθμίσεις: «Δεν ήταν όλα αρνητικά στην ατζέντα (Σρέντερ) 2010», είπε χαρακτηριστικά ο Μπαρτς στην εφημερίδα του Ντίσελντορφ. Το SPD, η Αριστερά και οι Πράσινοι διαθέτουν αυτήν τη στιγμή τις ψήφους στο ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο (Bundestag/ Μπούντεστακ) για να υποβάλουν πρόταση δυσπιστίας και να αρθεί η εμπιστοσύνη στη καγκελάριο Μέρκελ. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις όμως κάτι τέτοιο δεν θα είναι δυνατό μετά τις εθνικές εκλογές.

Σημειώνεται ότι και στα τρία αυτά γερμανικά κόμματα υπάρχουν υποστηρικτές και επικριτές της πρότασης να συμπτυχθεί μέτωπο κατά της νυν καγκελαρίου και καθαρά αριθμητικά υφίσταται η δυνατότητα να γίνει «ανταρσία» εναντίον της, ώστε να αναλάβει την εξουσία συνασπισμός των τριών αυτών κομμάτων με καγκελάριο τον Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact