ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκουρλέτης και ΚΕΔΕ σε συνάντηση για θέματα αυτοδιοίκησης

Οι οικονομικές εκκρεμότητες προς τους δήμους αγκάθι στις σχέσεις

Για τα θεσμικά και οικονομικά αιτήματα των αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενημερώθηκε ο νέος υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης στην πρώτη συνάντησή του με το προεδρείο της ΚΕΔΕ και τους επικεφαλής των παρατάξεων στο ΔΣ της Ένωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, οι εκπρόσωποι των δημάρχων ζήτησαν μεταξύ άλλων από τον υπουργό να προωθηθεί προς ψήφιση το νομοσχέδιο – σκούπα που είναι έτοιμο από τον προκάτοχό του, Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι πρόθεσή του είναι κάποια από τα άρθρα να αποτελέσουν σύντομα νόμο του κράτους, ενώ ζήτησε πίστωση χρόνου για να το επεξεργαστεί συνολικά, αφήνοντας παράλληλα να εννοηθεί ότι θα κατατεθεί στη Βουλή γύρω στον Ιανουάριο.

Στο ζήτημα των οικονομικών εκκρεμοτήτων, ο υπουργός ενημέρωσε τους εκπροσώπους της ΚΕΔΕ ότι η τελευταία δόση των παρακρατηθέντων, ύψους 214 εκατ. ευρώ, θα αποδοθεί στους δήμους μέχρι το τέλος του έτους.

Για την κάλυψη των ληξιπρόθεσμων οφειλών των δήμων, που βρίσκεται σε εξέλιξη από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου, ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι εξετάζεται η μεθοδολογία για την απρόσκοπτη καταβολή των 324 εκατ. ευρώ, ενώ γίνεται προσπάθεια για την κάλυψη του συνολικού ποσού των ληξιπροθέσμων.

Στη συνάντηση συμμετείχε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Κώστας Πουλάκης, ο οποίος ανέφερε ότι η επιτροπή για τη μεταρρύθμιση του Καλλικράτη, της οποίας είναι πρόεδρος, θα συνεχίσει κανονικά τις εργασίες της, οι οποίες αναμένεται να παραταθούν για δυο-τρεις μήνες.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, έκανε λόγο για «ουσιαστική συνάντηση γνωριμίας» και ότι ο υπουργός αντιμετώπισε με κατανόηση τα αιτήματα του χώρου.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact