ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο εφετείο ο Άκης για τα εξοπλιστικά

Στις 9:15 έφτασε στο Εφετείο ο Ακης Τσοχατζόπουλος. Με χειροπέδες στα χέρια κρατούσε μια μαύρη τσάντα και κοίταζε ψηλά τους φωτογράφους και τους καμεραμάν.

Ο πρώην υπουργός θα παρουσιαστεί ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Στο εδώλιο για να λογοδοτήσουν θα καθίσουν 17 κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων, η σύζυγος και η κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου, με την ελπίδα ότι θα τους επιβληθούν ευνοϊκότερες ποινές απ’ αυτές που τους επεβλήθηκαν πρωτοδίκως.

Η πρωτόδικη απόφαση
Σύμφωνα με την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, που καταδίκασε τους 17 από τους 19 κατηγορούμενους, στην υπόθεση της νομιμοποίησης των «δώρων» για τις αγορές των επίμαχων όπλων, το ποσό που καταλογίζεται ότι έλαβε ο «πρωταγωνιστής» της υπόθεσης πρώην υπουργός ανέρχεται σε περίπου 54 εκατομμύρια ευρώ μέσα σε μία δεκαετία.

Το δικαστήριο έκρινε πως ο πρώην υπουργός κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Άμυνας, από την άνοιξη του 1997 έως και τον Οκτώβριο του 2001, έλαβε χρήματα, τα οποία διακινήθηκαν τμηματικά και μέσω άλλων προσώπων ή εταιρειών ώστε να αποκρυβεί η πραγματική τους προέλευση.

Σε πρώτο βαθμό οι ποινές που επιβλήθηκαν είναι:
Άκης Τσοχατζόπουλος κάθειρξη 20 ετών, Αστέριος Οικονομίδης 12 έτη, Φρόσω Λαμπροπούλου 13 έτη, Νικόλαος Ζήγρας 6 έτη, Γιώργος Σαχπατζίδης 13 έτη, Αρετή Τσοχατζοπούλου ποινή 12 έτη, Βίκυ Σταμάτη 12 έτη, Γιάννης Σμπώκος 16 έτη, Νικόλαος Γεωργουλάκης 10 έτη, Παναγιώτης Σταμάτης 6 έτη, Οράτιος Μελάς 10 έτη, Κωνσταντίνος Αντωνιάδης 10 έτη, Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου 6 έτη, Φώτιος Αρβανίτης 6 έτη, Νικόλαος Καρατζάς 6 έτη, Γιώργος Κωνσταντάτος 10 έτη.
Από τους καταδικασθέντες, βάσει της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, παραμένουν στη φυλακή ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο Γιάννης Σμπώκος, η Αρετή Τσοχατζοπούλου, η Βίκυ Σταμάτη, η Φρόσω Λαμπροπούλου και ο Γιώργος Σαχπατζίδης.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact