ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τόσκας: Ηγούμενος έκανε ασφαλιστικά μέτρα για να σταματήσει τη δημιουργία κέντρου μεταναστών

«Οι ακραίοι, που λένε να φύγουν τώρα οι πρόσφυγες από το νησί, προσφέρουν την εύκολη λύση για το Μεταναστευτικό»

«Κάνουμε ό,τι μπορούμε, αλλά δε θα πρέπει κάποιοι να ξεγελιούνται και να νομίζουν ότι οι ακραίοι, που λένε να φύγουν τώρα οι πρόσφυγες από το νησί, προσφέρουν την έτοιμη, την εύκολη λύση για το Μεταναστευτικό» δήλωσε για τα πρόσφατα επεισόδια στη Χίο ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm».

«Αυτοί που κομίζουν τέτοιες λύσεις, μόνο κακό στον τόπο μπορεί να προσφέρουν και όχι σωτηρία του τόπου. Είναι οι πρόχειρες λύσεις, οι επιπόλαιες και στις οποίες δε μπορεί να στηριχθεί κανένα σχέδιο για την επίλυση προβλήματος» είπε ο κ. Τόσκας και πρόσθεσε: «Θέλει σχέδιο και εφαρμόζουμε σχέδιο, πλην όμως πρέπει να βοηθήσουν και κάποιοι από τις τοπικές κοινωνίες. Δε μπορεί ένα μέρος των ασχολούμενων με την Tοπική Aυτοδιοίκηση ή αν θέλετε και κάποιοι από τις εκκλησιαστικές Αρχές να δημιουργούν προβλήματα στη Χίο. Ένας ηγούμενος εκεί εφάρμοσε ασφαλιστικά μέτρα, για να μας σταματήσει κάποιο κέντρο κράτησης.

Και αναρωτιέμαι χωρίς κέντρο κράτησης πού θα πάνε οι προβληματικοί, πού θα πάνε αυτοί που επιστρέφονται στην Τουρκία; Δε δίνεται χώρος, προκειμένου να φύγουν μέσα από την πλατεία οι άνθρωποι και να πάνε λίγο πιο έκκεντρα και να μην υπάρχουν τα προβλήματα. Δε λύνονται έτσι τα προβλήματα. Πρέπει όλοι να συνεισφέρουν, ο χιώτικος λαός έχει βοηθήσει πάρα πολύ, ένας φιλόξενος λαός, δεν πρέπει αυτός ο λαός να αποπροσανατολιστεί και να πειστεί από κάποιους που δε θέλουν καμία λύση».

Ο κ. Τόσκας καταλόγισε στη ΝΔ ότι περιγράφει την κατάσταση στα νησιά με τρόπο που προσπαθεί να δημιουργήσει φόβο. «Απορώ πού ποντάρουν; Ποιος θα επωφεληθεί από αυτόν τον φόβο; Δε θα επωφεληθούν ούτε οι ίδιοι, για να μιλήσουμε κυνικά και ρεαλιστικά. Δεν πρέπει να σπέρνεται φόβος, πρέπει σε αυτόν τον τόπο που γεννήθηκε η λογική να την κρατήσουμε επιτέλους ζωντανή τη λογική και να δούμε τα προβλήματα στην πραγματική τους διάσταση» επισήμανε.

Ο αν. υπουργός Προστασίας του Πολίτη γνωστοποίησε ότι στα νησιά «έχουν πάει αστυνομικοί παραπάνω».

«Αν χρειαστεί θα στείλουμε και άλλους, προσπαθούμε να κάνουμε και καλύτερη, πιο ορθολογική χρήση αυτών των αστυνομικών. Δε μπορεί βέβαια να έχουμε έναν αστυνομικό πίσω από κάθε πρόσφυγα ή μετανάστη και πίσω από κάθε κάτοικο. Προσπαθούμε να διαχειριστούμε τα πράγματα με τον καλύτερο τρόπο, γιατί προβλήματα αστυνόμευσης δεν υπάρχουν μόνο στα νησιά, υπάρχουν παντού, παρότι έχει επέλθει ένα ηπιότερο κλίμα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και αυτό δεν είναι τυχαίο» ανέφερε.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact