ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής ζητεί ο Κουμουτσάκος για τις δηλώσεις Ράμα

«Ομολογεί αποφάσεις των αλβανικών Αρχών σε βάρος Ελλήνων της Χειμάρρας»

Την άμεση σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, προκειμένου «να διαμορφωθεί ενιαία εθνική στρατηγική στο κρίσιμο ζήτημα της πορείας των Ελληνο-Αλβανικών σχέσεων» ζητά ο Υπεύθυνος του Τομέα Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, Γιώργος Κουμουτσάκος, στον απόηχο των δηλώσεων του Αλβανού πρωθυπουργού Εντι Ράμα στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» και τον δημοσιογράφο Αλέξη Παπαχελά.

«Με τις χθεσινές δηλώσεις του ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, ανοίγει σειρά σοβαρών θεμάτων που αφορούν στο σύνολο των σχέσεων Ελλάδας – Αλβανίας. Μεταξύ άλλων, ομολογεί αποφάσεις των αλβανικών Αρχών σε βάρος Ελλήνων της Χειμάρρας και προσθέτει ανύπαρκτα ζητήματα με τους ισχυρισμούς του περί δήθεν “ζητήματος Τσαμουριάς”», αναφέρει χαρακτηριστικά σε δήλωσή του ο κ. Κουμουτσάκος.

«Οι δηλώσεις αυτές καθιστούν επιτακτικά αναγκαία την άμεση σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, όπως ήδη έχει ζητήσει η Νέα Δημοκρατία, προκειμένου να διαμορφωθεί ενιαία εθνική στρατηγική στο κρίσιμο ζήτημα της πορείας των Ελληνο- Αλβανικών σχέσεων», καταλήγει.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact