ΚΟΣΜΟΣ

Απογοήτευση των Γάλλων με το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Ολάντ

Ένας στους δύο πολίτες δήλωσε σε δημοσκόπηση ότι δεν θα ήθελε κανέναν υποψήφιο για πρόεδρο

Οι γάλλοι ψηφοφόροι θέλουν να δουν τον πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς να εξασφαλίζει το χρίσμα του Σοσιαλιστικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές τον επόμενο χρόνο, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του Φρανσουά Ολάντ ότι δεν θα επιδιώξει δεύτερη θητεία. Ωστόσο, η πλειοψηφία των πολιτών (47%) δήλωσε ότι δεν θα επέλεγε κανέναν από τους υποψήφιους που περιελάμβανε η δημοσκόπηση.

Ο Βαλς έχει το ίδιο φιλοεπιχειρηματικό προφίλ, το οποίο οδήγησε πολλούς αριστερούς ψηφοφόρους να γυρίσουν την πλάτη τους στον σοσιαλιστή Ολάντ, που είχαν αναδείξει στην εξουσία το 2012.

Η δημοσκόπηση που διεξήχθη μέσω εφαρμογής σε κινητά από την εταιρεία Harris Interactive μετά την χθεσινοβραδινή ανακοίνωση του Ολάντ ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρία, έδειξε ότι η πλειοψηφία των ερωτηθέντων θέλει να δει τον Βαλς νικητή των προκριματικών του Σοσιαλιστικού Κόμματος τον Ιανουάριο.

Ο Βαλς είναι ο υποψήφιος που προτιμά το 24% των ερωτηθέντων έναντι του 14% εκείνων που θα ήθελαν νικητή τον πρώην υπουργό Βιομηχανίας, Αρνό Μοντεμπούρ.

Στη δημοσκόπηση υπήρχαν τα ονόματα και άλλων έξι υποψηφίων. Το 47% των ερωτηθέντων απάντησε ότι δεν θα επέλεγε κανέναν από τους οκτώ υποψήφιους.

Ο Βαλς ήταν επίσης ο πιο δημοφιλής στις προτιμήσεις των ερωτηθέντων που είναι φίλα προσκείμενοι στην Αριστερά, με 33% εξ αυτών να τον προτιμούν έναντι 20% για τον Μοντεμπούρ. Μεταξύ των ερωτηθέντων που είναι μέλη του Σοσιαλιστικού Κόμματος, το αντίστοιχο ποσοστό είναι 57% για τον Βαλς, έναντι 15% για τον Μοντεμπούρ.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact