ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης σε Στάινμαϊερ: Η Ελλάδα υπερασπίζεται με συνέπεια το διεθνές δίκαιο

Συνάντηση του προέδρου της ΝΔ με τον γερμανό υπουργό Εξωτερικών

Για τις οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και τη Γερμανία, καθώς και για τη μεταναστευτική-προσφυγική κρίση, συζήτησαν ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης με τον γερμανό υπουργό Εξωτερικών, Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ.

Συζήτησαν επίσης για το μέλλον της ΕΕ, τις προεδρικές εκλογές στην Αυστρία και τα δημοψηφίσματα στη Μεγάλη Βρετανία και την Ιταλία.

Ειδικά για το χθεσινό αποτέλεσμα στο δημοψήφισμα που διεξήχθη στη γειτονική χώρα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι δεν θα πρέπει να είναι αφετηρία πρόσθετης αβεβαιότητας στην Ευρώπη. Επιπλέον, με τον κ. Στάινμαϊερ μίλησαν και για το Κυπριακό.

«Ενημέρωσα τον κ. Steinmeier και για την σταθερή υποστήριξή μας στις προσπάθειες του Προέδρου Αναστασιάδη για μια δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική λύση του Κυπριακού, ιδιαίτερα τώρα που εντατικοποιούνται οι συνομιλίες για την επίτευξη συμφωνίας. Εξέφρασα τον έντονο προβληματισμό μου για δηλώσεις που προσθέτουν ένταση, σε μία εποχή που απαιτείται ψυχραιμία και σωφροσύνη, για την αντιμετώπιση των μεγάλων γεωπολιτικών προκλήσεων στην περιοχή μας.

Η Ελλάδα υπερασπίζεται με συνέπεια το διεθνές δίκαιο, τις διεθνείς Συμφωνίες και Συνθήκες και τη διαφύλαξη της ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή μας. Αυτό οφείλουν να κάνουν και όλα τα γειτονικά κράτη. Παρά την πολύχρονη κρίση που διανύουμε, ως προς τις διεθνείς προτεραιότητες της χώρας, ο λαός μας είναι ενωμένος και πορεύεται με τις αξίες που προσδιορίζουν τον νέο πατριωτισμό των Ελλήνων», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Επιπρόσθετα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευση τόνισε την ανάγκη να αποκτήσουμε ως χώρα ένα εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση «έτσι ώστε οι θυσίες των πολιτών να πιάσουν τόπο και να δώσουν προοπτική στην κοινωνία και ισχύ στην πατρίδα μας».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact