ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι ελληνικές θέσεις για τα εργασιακά σε επαφές στο Βερολίνο

Η υπουργός Εργασίας είχε συναντήσεις με γερμανούς βουλευτές

Τις ελληνικές θέσεις στη διαπραγμάτευση για τα εργασιακά με τους θεσμούς, στο πλαίσιο της β΄ αξιολόγησης, παρουσίασε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, στις συναντήσεις που είχε σήμερα στο Βερολίνο με βουλευτές των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), του κόμματος της Αριστεράς (Die Linke) και των Πρασίνων, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας.

Οι συγκεκριμένοι βουλευτές είναι μέλη της επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού της Γερμανικής Βουλής. Πρόκειται για τους: Carsten Schneider, Norbert Spinnrad και Axel Schäfer από το SPD, τους: Lisa Paus, Gerhard Schick και Jans-Christian Kindler από τους Πράσινους και, τέλος, τους: Susanna Karawanskij, Roland Claus και Axel Troost από το Die Linke.

Η κ. Αχτσιόγλου έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο ζήτημα της επαναφοράς των συλλογικών διαπραγματεύσεων στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι η χώρα μας δεν μπορεί να αποτελεί εξαίρεση από το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο. Αναφέρθηκε, επίσης, στις συνέπειες της εργασιακής απορρύθμισης σε βάρος των εργαζομένων και των δικαιωμάτων τους, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση παλεύει, ώστε οι αρχές του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου να επιστρέψουν στην Ελλάδα, συνοδεύοντας μία ανάπτυξη προς όφελος του κόσμου της εργασίας. Όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Εργασίας, οι θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης έτυχαν της θερμής υποστήριξης των βουλευτών των τριών γερμανικών κομμάτων.

Η υπουργός Εργασίας στο Βερολίνο παρακολουθεί τις εργασίες του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact