ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξυδάκης: Ο Σόιμπλε μάς εκβιάζει, είναι κοινός αντίπαλος

«Ο Γερμανός έχει το δικό του σχέδιο για την Ευρώπη»

Για πολιτικό εκβιασμό από τη μεριά του γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που επηρεάζει τη διαπραγμάτευση, έκανε λόγο ο Νίκος Ξυδάκης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στον Realfm, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο η διαπραγμάτευση να οδηγηθεί σε ατύχημα μετά την αντίδραση του Βερολίνου και την ακραία στάση του ΔΝΤ.

«Μετά από 7 χρόνια που υποφέρει ο ελληνικός λαός, χωρίς να είναι δική του ευθύνη και υποφέρει γενικά η χώρα για θέματα τα οποία, τα περισσότερα από αυτά, δεν είναι δική της ευθύνη, έχουμε φτάσει να έχουμε αυτό το είδος πολιτικού εκβιασμού, διότι δεν υπάρχει πουθενά ούτε οικονομικό επιχείρημα, ούτε νομικό, ούτε τίποτα. Υπάρχει ένας πολιτικός εκβιασμός. Σας θυμίζω ακριβώς πώς αντέδρασε ο κ. Σόιμπλε και πώς αντέδρασαν άλλοι υπουργοί και προσωπικότητες της Κομισιόν», δήλωσε ο κ. Ξυδάκης.

Όταν ρωτήθηκε τι θα γίνει εάν ο κ. Σόιμπλε σε αυτό που ο ίδιος χαρακτηρίζει «πολιτικό εκβιασμό», ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος απάντησε: «Το έχει ξανακάνει. Δεν είναι η πρώτη φορά. Αυτό θα πρέπει να σκεφτούν οι Έλληνες και το ελληνικό πολιτικό σύστημα κάπως πιο συνολικά. Δεν μπορεί ο Σόιμπλε να εκβιάζει και οι Έλληνες να αλληλοεπιρρίπτουν ευθύνες ο ένας στον άλλον χωρίς να κοιτούν ποιο είναι το μεγάλο πρόβλημα και ποιος είναι ο κοινός αντίπαλος».

«Νομίζω ότι είναι ένα εθνικό πρόβλημα το οποίο χρειάζεται κάποιες ελάχιστες συναινέσεις. Έχει ξαναγίνει ο εκβιασμός Σόιμπλε αρκετές φορές. Έχει το δικό του σχέδιο για την Ευρώπη και έχουμε τη δική μας ανάγκη να ζήσουμε σε μία χώρα με την ελάχιστη δυνατή εθνική κυριαρχία», κατέληξε ο κ. Ξυδάκης.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact