ΚΟΣΜΟΣ

Το ορυχείο-φάντασμα μέσα στα βουνά της Αλάσκας

Το τρένο σφύριξε για τελευταία φορά το 1938 – Δείτε τις φωτογραφίες

Κάποτε ήταν το μεγαλύτερο ορυχείο χαλκού στον κόσμο, παράγοντας τόνους του μεταλλεύματος για περισσότερο από δύο δεκαετίες.

Σήμερα όμως το Kennecott, κρυμμένο μέσα στα βουνά της Αλάσκας στο Εθνικό Πάρκο Wrangell-St. Elias, δεν είναι παρά ένα εγκαταλελειμμένο ξύλινο «κουφάρι», αφημένο στη φθορά του.

Σε μερικά σημεία- κάποια πάνω από τα σύννεφα, σε υψόμετρο περίπου 1.200 μέτρων- οι έρημες εγκαταστάσεις συνθέτουν ένα ανατριχιαστικό σκηνικό.

Όπως σημειώνει η Daily Mail, παρότι δεν είναι εκεί κανείς υπάρχει η αίσθηση σαν κάποιος να σε παρακολουθεί ενώ το παρελθόν της περιοχής έχει πολύ έντονη παρουσία.

Το Kennecott άνοιξε το 1911 και το τελευταίο τρένο σφύριξε τον Νοέμβριο του 1938, αφήνοντας πίσω του μια πόλη-φάντασμα. Το ορυχείο εγκαταλείφθηκε λόγω της εξάντλησης του κοιτάσματος και της πτώσης των τιμών.

Το 1986 η τοποθεσία ανακηρύχθηκε National Historic Landmark και σήμερα είναι δημοφιλής προορισμός πεζοπόρων και ορειβατών.

sooatta2 sooatta3 sooatta4 sooatta5 sooatta6 sooatta7 sooatta8 sooatta9 sooatta10

sooatta1

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact