ΚΟΣΜΟΣ

Ο «φονιάς με το λέιζερ» εκδόθηκε στη Γερμανία

Ο Γιον Αουσόνιους εξακολουθεί να θεωρείται στη Σουηδία ο δολοφόνος με τα πιο ισχυρά ξενοφοβικά ένστικτα

Ένας από τους πιο γνωστούς καταδικασμένους φονιάδες στη Σουηδία, ο οποίος είχε σκοτώσει έναν μετανάστη και είχε αποπειραθεί να διαπράξει πολλές ακόμη ξενοφοβικές δολοφονίες, εκδόθηκε χθες στη Γερμανία

Ένας εισαγγελέας που είχε αναλάβει την υπόθεση, ο Κρίστερ Πέτερσον, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο Γιον Αουσόνιους, 63 ετών, παραδόθηκε στις γερμανικές αρχές τις τελευταίες ημέρες της περασμένης χρονιάς. «Έδωσε την έγκρισή του για να μεταχθεί στη Γερμανία», διευκρίνισε ο ίδιος.

Γιον Αουσόνιους1

Στη Γερμανία ο Αουσόνιους θεωρείται εδώ και είκοσι χρόνια ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία της Μπλάνκας Ζμίγκροντ, 68 ετών, τον Φεβρουάριο του 1992. Το θύμα δολοφονήθηκε με μια σφαίρα στο κεφάλι.

Οι γερμανοί αστυνομικοί θεωρούν πως το γεγονός ότι η γυναίκα ήταν Εβραία μπορεί να εξηγεί τη δολοφονία της, αφότου ξανάρχισαν την έρευνα στο πλαίσιο μιας αξιολόγησης δολοφονιών που μπορεί να είχαν ρατσιστικά ή αντισημιτικά κίνητρα. Όμως δεν είναι απόλυτα βέβαιοι.

Ο Αουσόνιους είχε υποστηρίξει πως το θύμα του είχε κλέψει μια ηλεκτρονική ατζέντα στο βεστιάριο του εστιατορίου στο οποίο εργαζόταν, κι όπου ο άνδρας είχε δειπνήσει μερικές ημέρες νωρίτερα.

Γιον Αουσόνιους2

Όμως αρνείται πάντοτε πως διέπραξε τη δολοφονία της και δήλωσε στην εφημερίδα Aftonbladet πως θα αποδείξει την αθωότητά του. «Δεν έχω καμιά αντίρρηση να με στείλουν (στη Γερμανία), πιστεύω ότι θα αθωωθώ», εξήγησε.

Ο Αουσόνιους εκτίει ποινή φυλάκισης στη Σουηδία μετά τη σύλληψή του τον Ιούνιο του 1992, που τερμάτισε τα δολοφονικά σχέδιά του εναντίον μεταναστών.

Από τον Αύγουστο του 1991 μέχρι τον Ιανουάριο του 1992 στην περιοχή της Στοκχόλμης, ο Γιον Αουσόνιους στοχοθέτησε 11 εξ αυτών, ορισμένους χρησιμοποιώντας ένα τουφέκι με σκόπευτρο λέιζερ, κάτι που οδήγησε στο να του δοθεί το προσωνύμιο “Lasermannen” («ο άνδρας με το λέιζερ»). Δολοφόνησε έναν Ιρανό και η σουηδική δικαιοσύνη τον καταδίκασε να εκτίσει ισόβια το 1995.

Γιον Αουσόνιους3

Ο Βόλφγκανγκ Αλεξάντερ Τσάουγκ, κατά το όνομα που αναγράφεται στο πιστοποιητικό γέννησής του, είχε γερμανίδα μητέρα και ελβετό πατέρα, κι είχε μονομανία με την ταυτότητά του, απορρίπτοντας τις ξενικές του ρίζες. Χρησιμοποιούσε γαλάζιους φακούς επαφής και έβαφε τα μαλλιά του ξανθά με την ελπίδα ότι έτσι η εμφάνισή του θα γινόταν πιο «σουηδική».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact