ΚΟΣΜΟΣ

Μαθηματικός υποστηρίζει ότι ανακάλυψε εξίσωση που προβλέπει το μέλλον

Μία απλή μαθηματική εξίσωση μπορεί να πει πολλά για το μέλλον της ανθρωπότητας.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο Πίτερ Τούρχιν, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ, που ανακάλυψε αυτόν τον ιδιαίτερο μαθηματικό τύπο.

Ο Τούρχιν λοιπόν, με βάση αυτή την εξίσωση, προβλέπει έντονες αναταράξεις που θα κορυφωθούν αυτόν τον αιώνα.

Ο ίδιος λέει ότι η εξίσωση δεν θα μπορούσε να προβλέψει τη νίκη Τραμπ, αλλά «μπορεί να προβλέψει την άνοδο της κοινωνικής και πολιτικής αστάθειας, η οποία θα συνεχίσει να αυξάνεται, αν δεν συμβεί κάτι».

«Η κάθοδος δεν είναι αναπόφευκτη. Μπορούμε να αποφύγουμε τα χειρότερα.. είτε μία μία αλλαγή λιγότερο οδυνηρή, είτε με ένα εξ΄ολοκλήρου καινούργιο σχέδιο», ανάφερε στην Daily Mail.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του, τα επόμενα χρόνια θα υπάρξουν έντονες πολιτικές αναταραχές που θα κορυφωθούν κάποια στιγμή μέσα σε αυτόν τον αιώνα.

Ο ίδιος αναφέρει πως ότι η αναταραχή θα «υποκινηθεί» από την παγκόσμια ελίτ, καθώς οι πλούσιοι θα αυξηθούν με γρήγορους ρυθμούς, δημιουργώντας έτσι μία μεγαλύτερη πόλωση μεταξύ αυτών και των πιο φτωχών.

Ο ακαδημαϊκός προβλέπει επίσης τη στασιμότητα και την παρακμή του βιοτικού επιπέδου και την κατάρρευση της δημοσίας υγείας σε κάθε κράτος, με αποτέλεσμα την πτώση των κρατικών εσόδων και την αύξηση των δαπανών.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact