ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκουρλέτης: Εχθρός των δημοσίων υπαλλήλων ο Μητσοτάκης

«Είναι κάτι που του προκαλεί αλλεργία»

«Ο κ. Μητσοτάκης είναι εχθρός των ανθρώπων που εργάζονται στο Δημόσιο. Εχθρεύεται το Δημόσιο (…), είναι κάτι που του προκαλεί αλλεργία», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, σχολιάζοντας δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ για τις προσλήψεις και για την επανεξέτασή τους όταν το κόμμα του γίνει κυβέρνηση.

Όπως εξήγησε, οι περιπτώσεις συμβασιούχων, των οποίων άλλαξε η σχέση εργασίας τους με το Δημόσιο, είναι αποτέλεσμα δικαστικών αποφάσεων. Για την πρόσφατη επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στον Ευαγγελισμό, ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε ότι έμεινε με την εντύπωση ότι μπαίνει για πρώτη φορά σε δημόσιο νοσοκομείο.

«Πρέπει να ήταν μία πολύ σημαντική στιγμή για τον ίδιο. Θα ήταν η πρώτη φορά που μπήκε σε έναν δημόσιο χώρο υγείας και μάλιστα ανακάλυψε, όντας για πρώτη φορά σε δημόσιο νοσοκομείο, τις ηρωικές προσπάθειες των γιατρών. Ελπίζω τουλάχιστον αυτό να το κάνει, να βγάλει από το πρόγραμμά του αυτές τις θέσεις μείωσης του προσωπικού στην Υγεία που κατά καιρούς έχει εκστομίσει και εκεί τουλάχιστον, αν ποτέ βρεθεί στα πράγματα, να τη γλιτώσουν οι εργαζόμενοι στον χώρο της Υγείας», είπε χαρακτηριστικά.

Για το θέμα των προσφύγων στη Λέσβο, ο υπουργός ανέφερε ότι το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού «θα δώσει μεγάλη ανακούφιση σε ένα μεγάλο κομμάτι των προσφύγων, περίπου 500 ατόμων».

Σχετικά με την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας, επεσήμανε ότι ο μηχανισμός της Ελλάδας, ως μεσογειακής χώρας που δεν αντιμετωπίζει συχνά τέτοια προβλήματα, «δεν μπορεί να απαντήσει αποτελεσματικά στη σφοδρότητα και την ένταση των φαινομένων που είχαμε τις τελευταίες ημέρες. Παρόλα αυτά, νομίζω ότι έχουμε μπορέσει σε γενικές γραμμές και έχουμε σταθεί. Βεβαίως, είναι σε εξέλιξη το φαινόμενο. Πρέπει να καταλάβουμε ότι υπάρχουν και προβλήματα, τα οποία δεν μπορούν να ξεπεραστούν από τη μία στιγμή στην άλλη».

Τέλος, ο κ. Σκουρλέτης εκτίμησε ότι έχουν εκπληρωθεί οι προϋποθέσεις για να κλείσει η αξιολόγηση και πρόσθεσε: «Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο, θα φανεί τελικά αν υπάρχουν άλλου είδους σκοπιμότητες εκ μέρους κάποιων ακραίων κύκλων των δανειστών, ή θα φανούν συνεπείς σε ό,τι έχουμε συμφωνήσει».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact