ΕΛΛΑΔΑ

Μόλις κόπασε η κακοκαιρία, 42 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν στη Λέσβο

Άλλοι 42 πρόσφυγες και μετανάστες έφθασαν σήμερα τα χαράματα στη Λέσβο, μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας που κράτησε μια ολόκληρη εβδομάδα και μηδένισε τις αφίξεις σε όλο το βόρειο Αιγαίο.

Σήμερα, και σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση, στα νησιά της περιοχής καταγεγραμμένοι-εγκλωβισμένοι, έχοντας υποβάλει αίτημα ασύλου το οποίο δεν έχει εξεταστεί, βρίσκονται 10.707 πρόσφυγες και μετανάστες. 

Αριθμός σημαντικά μειωμένος από την αρχή της χρονιάς, οπότε είχαν καταμετρηθεί 11.078 αιτούντες άσυλο. Κι αυτό αν και από την αρχή της χρονιάς υπήρξαν 380 νέες αφίξεις. 

Δηλαδή, από την 1η Ιανουαρίου μέχρι σήμερα έφυγαν από τα νησιά προκειμένου να συνεχίσουν τη διαδικασία χορήγησης ασύλου στην Αθήνα περισσότερα από 750 άτομα. Σήμερα αιτούντες άσυλο ζουν στη Λέσβο 5.341 άνθρωποι, στη Χίο 3.455 και στη Σάμο 1.911.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact