ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Αθήνα έρχεται ο επίτροπος για το Κλίμα και την Ενέργεια

Θα συναντηθεί με Παυλόπουλο και Τσίπρα

Ο Ευρωπαίος επίτροπος για το Κλίμα και την Ενέργεια, Μιγκέλ Αρίας Κανιέτε, θα πραγματοποιήσει την πρώτη επίσκεψή του στην Αθήνα, στις 19 και 20 Ιανουαρίου, και θα έχει σειρά επαφών με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία.

Την Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου, ο Ευρωπαίος επίτροπος θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ενώ αργότερα θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Επίσης, θα έχει συνάντηση εργασίας με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη (στο υπουργείο), ενώ στις 12:15 ο επίτροπος και ο υπουργός θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου, στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο κ. Κανιέτε θα συναντηθεί με εκπροσώπους φορέων που δραστηριοποιούνται στον τομέα του περιβάλλοντος και της ενέργειας και αμέσως μετά θα γίνει δεκτός από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου, ο επίτροπος θα απευθύνει ομιλία στη Βουλή των Ελλήνων-στην Ολομέλεια των κοινοβουλευτικών Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου και Προστασίας του Περιβάλλοντος (ώρα 09:30, Αίθουσα Γερουσίας) και αμέσως μετά θα αναχωρήσει από την Αθήνα.

Με αφορμή την επίσκεψη του κ. Κανιέτε στην Αθήνα, ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Πάνος Καρβούνης, δήλωσε: «Ο τομέας της ενέργειας μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην ανάκαμψη της χώρας λόγω της γεωστρατηγικής της θέσης, που την αναδεικνύει σε σημαντικό ενεργειακό κόμβο, και του πλούτου που διαθέτει, τόσο σε συμβατικές όσο και σε εναλλακτικές, «πράσινες» μορφές ενέργειας.

Στην πρώτη του επίσκεψη στη χώρα μας, ο αρμόδιος επίτροπος κ. Κανιέτε θα έχει σειρά συναντήσεων με την πολιτική ηγεσία στο ανώτερο επίπεδο, αλλά και με φορείς που δραστηριοποιούνται στους τομείς της ενέργειας και του περιβάλλοντος, τομείς που, επιπλέον, μπορούν να φέρουν σημαντικές επενδύσεις με βάθος χρόνου και αποδόσεων. Στόχος όλων μας είναι η ελληνική οικονομία να καταστεί περισσότερο ανταγωνιστική μέσα από φθηνή, προσβάσιμη και φιλική προς το περιβάλλον ενέργεια».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact