ΕΛΛΑΔΑ

«Μούφα» οι τραπεζικοί λογαριασμοί του Σώρρα

Ακόμα ένας μύθος του Αρτέμη Σώρρα καταρρίπτεται από την έρευνα των δικαστικών Αρχών, καθώς έγγραφο-ανακοίνωση που είχε γίνει «σημαία» των οπαδών της «Ελλήνων Συνέλευσις» αποδεικνύεται απάτη, γράφει το Ποντίκι.

Πρόκειται για ανακοίνωση που έγινε φέιγ βολάν σε όλη την Ελλάδα, στην οποία αναγράφονταν δέκα τραπεζικοί λογαριασμοί διαφορετικών πιστωτικών ιδρυμάτων, στους οποίους υποτίθεται ότι ήταν κατατεθειμένη «η περιουσία του έθνους των αυτόχθονων Ελλήνων ιθαγενών, ύψους 115.500.000.000.000 δολαρίων».

Το «αφήγημα» του Σώρρα έκανε λόγο για «θησαυρό που μας τον κρύβουν, ο οποίος μπορεί να εξοφλήσει το δημόσιο χρέος».

Η ιστορία κινητοποίησε τις δικαστικές Αρχές τον περασμένο Δεκέμβριο, διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση και ύστερα από εισαγγελική παραγγελία ξεκίνησε έρευνα από την Οικονομική Αστυνομία, προκειμένου να εξακριβωθεί το κατά πόσο οι αριθμοί λογαριασμών είναι ενεργοί, εάν ενδεχομένως είχαν ανοιχτεί στο παρελθόν και εάν περιέχουν χρηματικά ποσά.

Οπως αποκαλύπτει ο «Ε.Τ.» της Κυριακής, από την έρευνα στα μηχανογραφικά συστήματα των τραπεζικών ιδρυμάτων, διαπιστώθηκε ότι οι τραπεζικοί λογαριασμοί που αναγράφονταν στην ανακοίνωση όχι απλά δεν υπάρχουν αλλά ήταν γραμμένοι στην τύχη.

Το αποτέλεσμα ήταν οι αναγραφόμενοι τραπεζικοί λογαριασμοί να έχουν περισσότερα ή λιγότερα ψηφία από τους πραγματικούς λογαριασμούς.

Η Διεύθυνση Νομικών Υπηρεσιών της Τραπέζης της Ελλάδος ενημέρωσε με επίσημο έγγραφο στις 15 Δεκεμβρίου 2016 το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. και την Οικονομική Αστυνομία ότι «μετά από ερώτημα του αναπληρωτή διευθυντή της Διεύθυνσης Επιθεώρησης Εποπτευόμενων Εταιριών προς τα πιστωτικά ιδρύματα για τυχόν λογαριασμούς με χρήματα που θα μπορούσαν να διατεθούν από τον Αρτέμιο Σώρρα για την εξόφληση του δημόσιου χρέους, σας γνωστοποιούμε ότι οι απαντήσεις των τραπεζών ήταν όλες αρνητικές».

Για να γίνει ακόμα πιο πειστικό το φέιγ βολάν της οργάνωσης Σώρρα ανέγραφε ότι «ο ισολογισμός της Παγκόσμιας Τράπεζας του 2007 με τους λογαριασμούς των κυρίαρχων αυτόχθονων Ελλήνων ιθαγενών υπογράφεται από παγκόσμιους οργανισμούς και ότι για την Ελλάδα το 2007 υπέγραψαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο υπουργός Οικονομικών και ο Ελληνας πρέσβης στην Αμερική».

Η «Ελλήνων Συνέλευσις» για χρόνια κράδαινε τη συγκεκριμένη ανακοίνωση, ενώ χιλιάδες μέλη της τη μοίραζαν στους δρόμους ως τη λύση για «οριστικό ξεχρέωμα».

Οι τράπεζες

Η κάθε μία από τις αναφερόμενες τράπεζες απάντησε ξεχωριστά στο ερώτημα για τη γνησιότητα των λογαριασμών.

Η Εθνική Τράπεζα αναφέρει σε έγγραφό της ότι «μετά από έρευνα στα μηχανογραφικά συστήματα της Τράπεζας, σας γνωρίζουμε ότι ο υπ. Αριθ. 97772541114 αριθμός, δεν φαίνεται να αντιστοιχεί σε λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας ή των πιστωτικών ιδρυμάτων που προσφάτως συγχωνεύτηκαν ή των οποίων το χαρτοφυλάκιο αποκτήθηκε από την ΕΤΕ.

Επιπλέον επισημαίνεται ότι δεν προέκυψε με θετικό τρόπο ότι ο συγκεκριμένος λογαριασμός θα μπορούσε να προσομοιάζει, ως προ τη δομή, σε υφιστάμενη ή παλαιότερη μορφή λογαριασμού».

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact